Descriere
Set pentru afumat alimente, marca Demeyere, 28 cm diametru, din inox 18/10 Cr-Ni (crom-nichel), cu manere sudate din inox.
Suprafata vasului are aspect mat.
Are baza groasa alcatuita din 3 straturi Triplinduc® ce ofera cu 30% mai multa eficienta pe plita cu inductie.
Capacul este inalt cu aspect lucios si manerul sudat este din inox. Gratarul este, de asemenea, fabricat din inox.
Are o componenta pentru compartimentare din inox, cu orificii pentru circulatia aburului, creandu-se astfel posibilitatea sa se gateasca si cu aburi.
Sfaturi:
Afumarea reprezinta un proces sanatos prin care se adauga savoare mancarii fara a folosi grasimi, sare sau ulei rezultand un proces de gatit cu un continut scazut de calorii.
Exista doua metode de afumare: la rece si la cald.
1. Afumarea la rece se face la o temperatura sub 30°C, durata de afumare fiind cuprinsa intre 3 si 20 de ore. Prin aceasta metoda se adauga savoare si culoare, insa preparatul nu se coace.
2. Afumarea la cald implica temperaturi intre 60 si 80°C, in urma acestui proces rezultand un preparat cu o durata mare de valabilitate ce contribuie la cresterea suculentei si fragezimii produsului.
Cu setul pentru afumat de la Demeyere puteti cu usurinta afuma preparatele creand acea suculenta aroma la dumneavoastra acasa. Acest set se preteaza pentru orice tip de peste, fructe de mare sau pui. Foarte versatil, poate fi folosit si pentru gatirea la aburi a legumelor sau a altor alimente. Rezista la masina de spalat vase, este usor de utilizat putand fi folosit la orice fel de plita, inclusiv la cele cu inductie.
Cum se foloseste?
- Mai intai incalziti vasul la o temperatura ridicata. Dupa cateva minute, cu ajutorul unei furculite picurati cativa stropi de apa pe suprafata vasului. Atunci cand picaturile de apa se plimba pe suprafata vasului, temperatura optima a fost atinsa. Micsorati sursa de caldura cu 50% inainte de a aseza preparatul si presarati 2 linguri de talas in tigaie.
- Asezati compartimentul de afumare in tigaie deasupra talasului. Acesta are rolul de a impiedica scurgerile, avand gauri pentru evacuarea fumului in lateral.
- Puneti gratarul in tigaie peste care asezati produsul pe care doriti sa-l afumati si reglati intensitatea sursei de caldura la nivelul minim.
- In final, asezati capacul pe tigaie.
Caracteristici
Baza incapsulata realizata din material cu 3 straturi Triplinduc® pentru o distributie excelenta a caldurii;
Potrivita pentru toate plitele, inclusiv cele cu inductie, si pentru utilizare in cuptor;
Marginea speciala de turnare ce previne murdaria;
Gatire eficienta din punct de vedere energetic cu ajutorul capacului;
Se curata usor;
Garantie de 10 ani impotriva defectelor de fabricatie pentru uz casnic.
Pentru mai multe detalii cititi instructiunile de utilizare AICI.