Descriere
O metoda de gatit de ultima ora, tot mai des folosita atat in bucatariile rafinate ale restaurantelor, cat si din ce in ce mai multe bucatarii ale pasionatilor de gatit, este metoda de gatit sous-vide.
De ce? Pentru ca aceasta metoda promoveaza gatitul sanatos, gustos, fara grasimi si uniform, toate vitaminele si nutrientii pastrandu-se in mancare, iar rezultatele sunt precise si superioare comparativ cu cele ale gatitului traditional.
Principiul pe care se bazeaza aceasta tehnica de gatit este cel al vidarii alimentelor in pungi si mentinerea lor timp indelungat in apa, la o temperatura constanta si relativ scazuta (55°-65°C).
Aparatul de la Unold a fost special gandit pentru aceasta tehnica de gatit, intrunind toate calitatile unei utilizari simple si eficiente. De dimensiuni reduse si ocupand un minim de spatiu in bucatarie, aparatul functioneaza in cel mai simplu mod cu putinta: il atasezi de recipientul cu apa (in care urmeaza sa fie asezate pungile cu alimente, vidate), ii setezi temperatura la care doresti sa ajunga apa si...il pornesti.
Fara mirosuri raspandite prin toata casa, fara fum si fara deranj, revolutionezi arta gatitului in propria bucatarie, pregatind fripturi de vita, de porc, de pui, peste, oua, legume, fructe de mare, deserturi, siropuri, adica aproape tot ce iti doresti, intr-o forma mult mai gustoasa decat cea obisnuita.
Aparatul nu se poate curata la masina de spalat vase.
Caracteristicile aparatului
- Putere: 1300W;
- Tensiune: 220-240;
- Temperatura constanta datorita pompei de circulatie;
- Preparare fara grasimi;
- Functie timer (pana la 60 h);
- Oprire automata cand nu mai este suficenta apa;
- Display LCD;
- Temperatura ajustabila intre 0°C - 95°C;
- Compatibil cu orice recipient termorezistent cu cel putin 18 cm inaltime;
- Material: plastic, inox.