Ce-i frumos, și bucătarului îi place. Setul de oale de inox se numără printre cele mai frumoase obiecte din bucătărie, iar pasionații de gătit rezistă cu greu farmecului lor strălucitor. Realizate dintr-o combinație de oțel, crom și adesea nichel, aceste vase deosebite – precum și tigăile din inox - oferă o gamă largă de beneficii în orice bucătărie.
Avantajele oalelor din inox
Oalele și cratițele din inox au depășit chiar și popularitatea oalelor din aluminiu, din câteva motive bine întemeiate:
1. Durabilitate: inoxul este foarte rezistent la lovituri, zgârieturi și rugină, făcând aceste vase durabile și capabile să reziste la căldură ridicată.
2. Suprafață nereactivă: spre deosebire de oalele de fontă, oțelul inoxidabil nu reacționează cu alimentele acide sau alcaline. Mâncărurile gătite în cratițe de inox nu dezvoltă astfel un gust metalic, iar oala nu se va coroda.
3. Versatilitate: seturile de oale și cratițe sunt potrivite pentru o varietate de metode de gătit, inclusiv fierbere, fierbere la foc mic, rumenire și chiar utilizare în cuptor (dacă mânerul oalei de inox este rezistent termic).
4. Ușor de întreținut: oala de inox se curăță ușor și poate fi spălată în mașina de vase.
5. Aspect: în timp ce oalele din ceramică completează perfect imaginea tradițională a bucătăriilor, finisajul elegant și lucios al unui set de oale inox adaugă un aspect modern și profesional oricărei bucătării.
Dacă auzi expresia “oală de inox profesională”, nu te gândi că este vorba doar despre bucătăriile de restaurant. Oalele de inox profesionale au straturi de oțel inoxidabil și aluminiu (sau cupru) intercalate între ele pentru a îmbunătăți distribuția căldurii și performanța de gătit. Și cine nu și-ar dori o oală care contribuie la toate succesele culinare de zi cu zi?