Când se încinge treaba în bucătărie, e semnul că lucrurile merg așa cum ar trebui. Ca să fii sigur că situația rămâne sub control și friptura rămâne fragedă și suculentă, îți recomandăm un termometru de bucătărie.
Termometrele sunt un accesoriu extrem de util când gătești bucățile mari de carne, dar și în cazul steak-urilor de vită în care timpul și temperatura sunt critice pentru un rezultat precis, fie că îți place rare, medium rare sau medium well. Termometrele dotate cu sondă de inox sunt special gândite pentru a măsura temperatura în interiorul fripturii, fără ca aceasta să-și piardă sucurile aromatice cum s-ar întâmpla în cazul tăierii.
Termometrele digitale îți afișează cu precizie temperatura în grade Celsius sau Fahrenheit și sunt adesea dotate cu alte funcții utile, precum timer sau cronometru, avertizare sonoră sau magneți pentru atașarea de cuptor sau frigider. Termometrul analogic este o investiție minimă și, în funcție de model, îți poate afișa și temperaturile recomandate pentru anumite tipuri de carne.
Nu orice termometru pentru carne este recomandat și pentru lichide. Dacă experimentezi adesea cu produse de cofetărie precum siropuri, jeleuri, caramel sau gemuri, asigură-te că termometrul pe care îl cumperi are și această utilitate. Sau pur și simplu comandă-ți un termometru special pentru lichide, chiar și pentru ulei încins sau vin. Descoperă mai jos întreaga ofertă!