Descriere
Tigaie wok, marca Demeyere, 30 cm diametru, 3 l capacitate, din material 5-PLY de 3 mm grosime, maner sudat din inox 18/10.
Peretii vasului sunt formati, incepand de la interior, dintr-un strat extern din inox 18/10, 2 straturi interne mai groase din aluminiu care cuprind un strat median intern gros din aliaj de aluminiu, si un strat din aliaj special la exteriorul vasului.
Se poate folosi la toate tipurile de plita si la cuptor. Nu se foloseste la microunde.
Pentru mai multe detalii privind tehnologia Ply click AICI.
Stratul antiaderent nu este necesar
Folosirea tehnologiei 5ply si a unei grosimi corecte a materialului conduc la o distribuire optima a caldurii reducând astfel sansele ca vasul dumneavoastra sa se arda. Un strat antiaderent nu este necesar. Puteti folosi obiecte ascutite la taierea si amestecarea ingredientelor.
Durabile si igienice
Toate tigaile wok de la Demeyere sunt fabricate din inox 18/10 iar suprafata este finisata folosind tehnologia SILVINOX® minimalizând astfel riscul de decolorare sau coroziune. Mânerele sudate din inox previn acumularea de mizerie sau resturi garantând un proces de gatit igienic.
Eficienta maxima pe toate tipurile de plite
Tigaile wok pot fi folosite pe toate tipurile de plita, inclusiv cea cu inductie. Folosind tehnologia unica Triplinduc® se poate schimba în orice moment sursa de caldura fara a compromite eficienta.
Tigai wok cu baza plata
Pe lânga tigaile wok cu o baza rotunda, Demeyere a mai dezvoltat si tigai wok cu baza plata ce sunt usor de folosit pe orice tip de plita chiar fara un inel wok separat. Acest design este foarte practic în cazul unei plite cu inductie.
Despre tigaile wok
Multi considera bucataria chinezeasca ca fiind cea mai buna din lume. Este cu siguranta cea mai veche, cea mai completa si cea mai sofisticata cu o traditie ce ne poarta cu mai bine de 3000 de ani în urma. Pregatirea ingredientelor este o etapa foarte importanta, gatirea se face rapid si cu foarte putine fluide. Rezultatele sunt foarte gustoase dar si foarte bogate nutritional.
Tehnica de amestecare si rasturnare rapida a ingredientelor în foarte putin ulei, aflate într-un recipient foarte încins poarta numele de “stir-frying” sau metoda „chao” ori „chow” dupa cum o numesc chinezii. Aceasta este folosita la prepararea legumelor, a carnii de pasare ori peste.
Tigaia wok este relativ subtire, cu o forma semi-circulara de 25-40 cm în diametru, fiind folosita în majoritatea tarilor orientale. Mai poarta denumiri ca Wayan, Karachi ori Kuali. De obicei este facuta din otel, fonta, aluminiu (cu sau fara strat antiadeziv) ori inox. Toate aceste materiale produc rezultate mai mult sau mai putin bune si în totdeauna au unul sau mai multe dezavantaje.
Tigaile wok moderne Demeyere au fost proiectate pentru a atenua toate aceste dezavantaje ale altor materiale satisfacând cele mai înalte asteptari.
Tehnologia speciala de realizare a acestor tigai permite obtinerea unei temperaturi mari la baza tigaii dar ceva mai reduse pe marginile ei, perfect pentru metoda de gatit „stir-fry”.