Descriere
Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mancarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mancarea e cultura in egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci cand cartea este despre mancare, e o intalnire inedita, care nu trebuie ratata.
"1001 retete culinare" e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste, se citeste si se gusta, printre savori, pofte, delicii si experimente. Un volum pantagruelic ca o vesnica si irezistibila invitatie la masa... Veti gusta preparate picante vandute pe strazile din Indonezia, supe de peste servite in elegantele restaurante pariziene, paste facute de gospodinele din Toscana sau faimoasele branzeturi olandeze. Fiecare fel de mancare este prezentat amanuntit, trimitandu-va in locul din care provine, aratandu-va cum a evoluat in timp si, bineinteles, invatandu-va sa o preparati, cu ajutorul celor mai bune ingrediente.
Terry Durack este unul dintre cei mai cunoscuti autori de carti de bucate din Australia, scriind in acelasi timp recenzii gastronomice pentru diverse publicatii, printre care Sydney Morning Herald sau Independent on Sunday, din Anglia. Bogata cultura privind traditiile culinare din cele mai exotice locuri de pe glob, alaturi de stilul sau inteligent si plin de umor, il fac sa fie unul dintre cei mai indragiti autori din acest domeniu. Retetele prezentate au fost oferite de bucatari renumiti precum Mario Batali, Nigella Lawson, Gary Rhodes, Jamie Oliver, etc.
Coperta: cartonata
Data aparitie: septembrie 2008
Format: 170 x 220 mm
Pagini: 960