Descriere
Ascutitorul pentru cutite profesional Chef’s Choice 130, conceput pentru a ascuti lama cutitelor la un unghi de 20⁰, va ofera o “lama versatila” avand un sistem de ascutite in 3 etape, ce consta in ascutire, polisare si in tehnica cea mai avansata de finisare.
Ghidajele de precizie incorporate in toate cele 3 etape, asigura o ascutire precisa si o forma consistenta a lamei. Ascutitorul profesional Chef’s Choice 130 elimina metodele ineficiente de ascutire si impreuna cu designul sau sofisticat, ofera solutia cea mai versatila pentru obtinerea unei margini de taiere perfecte pentru orice sarcina de taiere. Dupa ascutire veti obtine o lama surprinzator de ascutita, ce va rezista timp indelungat si va fi mai buna decat ascutirea obtinuta in fabrica, indiferent de tipul de lama pe care il alegeti.
Personalizati lama asa cum doriti
Acest ascutitor unic va ofera posibilitatea sa personalizati lama cutitelor pentru o performanta optima, in functie de tipul de taiere al lamei. Cele 3 tipuri diferite de lame (margine fina, margine otel si margine otel/polisata) pot fi obtinute utilizand diferite etape ale ascutitorului electric. Ascutirea polisata va permite utilizatorilor sa taie fructe si legume cu usurinta pentru a crea platouri atractive, iar dezosarea carnii si taierea alimentelor fibroase va fi mult mai simpla datorita personalizarii margine otel. Marginea otel/polisata este perfecta pentru sarcini delicate cum ar fi filetarea pestelui sau felierea somonului afumat.
Stadiile de ascutire
Etapa 1: Consta in discuri rotative conice impregnate cu particule abrazive de diamant 100%, care ascut in siguranta intreaga gama de cutite de bucatarie, pe cele in stil asiatic, de vanatoare si cutitele de buzunar. Nu deterioreaza niciodata lama cutitului si ajuta la prelungirea duratei de viata a cutitelor de calitate.
Etapa 2: Dispune de otel miniatural super-intarit, care impreuna cu ghidajele unghiului de precizie dezvolta o muchie ascutita cu striatii microscopice ultra-ascutite, care ofera o „muscatura” superioara muchiilor de otel. Etapa 2 poate fi folosita de cate ori doriti pentru a mentine constant o muchie ascutita, pana cand este necesara din nou etapa 1.
Etapa 3: Utilizeaza un sistem cu disc abraziv flexibil - o versiune de inalta tehnologie pentru a crea o margine fina, neteda si microscopica. Poate fi folosit de cate ori este necesar pentru a mentine marginile polisate pana cand este necesara o ascutire suplimentara. Etapa 3 este de asemenea folosita pentru ascutirea cutitelor serate. Discul flexibil foarte fin indreapta si aliniaza fiecare dinte proeminent, astfel incat devine o „micro-lama” foarte ascutita. Este excelent pentru cutitele zimtate din orice aliaj, forjate sau neforjate.
Cum functioneaza
Margine fina: Utilizati Etapa 1 pentru a ascuti si Etapa 3 pentru a perfectiona si a polisa pentru o muchie ascutita, care este perfecta, pentru a servi platourile decorative si taierea cu precizie a alimentelor mai delicate.
Margine de otel: Ascutiti cu etapa 1 si apoi cu etapa 2 pentru a obtine "muscatura controlata" preferata de profesionisti pentru taierea alimentelor fibroase.
Margine otel/polisata: Aceasta este o margine superba de o claritate fara precedent, care combina atat caracteristicile unei muchii din otel, cat si pe cea polisata trecand secvential prin etapele 1, 2 si 3. Este ideala pentru taierea cu precizie si prezentarea eleganta a alimentelor precum somonul afumat.
Picioarele de cauciuc cu care este dotat ascutitorul tin dispozitivul stabil pe suprafata de lucru. Ascutitorul nu necesita aplicarea unor uleiuri sau lichide. Unitatea este suficient de compacta (25,4 x 10,8 x 10,8 cm) pentru a fi asezata permanent pe blatul de bucatarie, astfel incat cutitele sa poata fi reascutite rapid.
Timpul necesar de ascutire este de aproximativ 1 minut la prima ascutire, iar reascutirea necesita aproximativ 10 secunde.
Tensiune nominala: 230 V, 50 Hz;
Putere: 75 W.