Descriere
Cuptor pe lemne din gama ONE, marca Alfa, perfect pentru prepararea adevaratei pizza napolitane la temperaturi ridicate.
Cuptorul portabil ONE trece de la 0°C (32°F) la 500°C (750°F) in doar 10 minute si gateste o pizza in 90 de secunde.
Datorita deflectorului patentat Alfa, caldura iese treptat pe cos si asigura performante remarcabile. Gura cuptorului ONE este proiectata pentru a maximiza caldura camerei de gatit si pentru a roti mai bine pizza in interiorul acesteia.
Aprinderea cuptorului
Aprindeti cuptorul cu 15 minute inainte. Preparati 250 g de aluat cu 3 ore inainte. Intindeti aluatul, acoperiti-l si coaceti-l la 500°C (1000°F). Gatiti pizza in 90 de secunde rotind-o de cateva ori pentru a o rumenire uniforma. Pirometrul Alfa Forni faciliteaza masurarea precisa a temperaturii in functie de tipul preparatului. Usa este prevazuta cu un ochi pentru monitorizarea continua a preparatelor chiar si atunci cand este inchisa.
Camera de gatit este realizata in intregime din otel inoxidabil armat. Stratul dublu de izolatie din fibra ceramica utilizat in cuptoarele comerciale contine caldura si previne supraincalzirea cadrului exterior.
Pentru a coace in cuptorul pe lemne ONE, aveti nevoie doar de busteni mici de cel mult 5 cm grosime. Cu 2 kg de lemn de foc, puteti gati pe tot parcursul serii!
Folositi intotdeauna suportul pentru lemne pentru a nu supraincarca cuptorul cu busteni. Cele 4 caramizi pentru baza cuptorului au o grosime de aproape 3 cm pentru a absorbi si elibera treptat caldura si pentru a garanta o gatire impecabila.
Aprinderea cuptorului
Asezati suportul de lemne in centrul suprafetei de gatit si puneti niste busteni mici pentru a aprinde focul. Trei sau patru busteni mici sunt suficienti pentru a-l incalzi.
Pastrarea flacarii in cuptor
Dupa aproximativ 10 minute, mutati cosul in partea stanga a cuptorului si inchideti usa timp de zece minute. Pentru a mentine o temperatura constanta, adaugati busteni mici de cel mult 5 cm grosime la fiecare 15 minute.
Stingerea focului
La finalul gatitului, inchideti usa si lasati focul sa se stinga. Scoateti cenusa dupa ce cuptorul este complet rece.
Cum sa asamblati cuptorul ONE
In interiorul cuptorului, veti gasi: usa, cos de fum, capac pentru cos, picioruse cuptor, suport pentru busteni, paleta pentru pizza.
Fixati cele 4 picioare pe colturile cuptorului si insurubati manerul pentru usa.
Asezati cosul de fum in orificiu si acoperiti-l cu capacul cosului de fum.
Caracteristici:
- Dimensiuni exterioare: 73 x 55 x 48 cm.
- Material suprafata de gatit: caramida refractara de 3 cm grosime.
- Dimensiunea bazei cuptorului: 60 × 40 cm.
- Diametru maxim busteni: 5 cm.
- Consum mediu: 2,5 kg/h.
- Timp de incalzire cuptor: 10 minute.
- Capacitate aluat paine: 1 kg.
- Capacitate pizza: 1.
- Temperatura maxima cuptor: 500°C.
- Greutate: 54 kg.