Descriere
Cutit de buzunar N°12, cu lama din inox si maner din lemn de fag, marca Opinel.
Conceput pentru a taia alimente dure, cutitul N°12 are dimensiunea perfecta pentru utilizarea in agricultura si la vanatoare. Folosit la masa, devine un cutit de servire original si eficient pentru taierea branzeturilor alpine.
Inox martensitic
Inox-ul utilizat la fabricarea lamelor OPINEL este optimizat pentru a garanta atat rezistenta ridicata la coroziune, cat si performanta mecanica ridicata.
Lama ofera o ascutire excelenta si o rezistenta ridicata la abraziune (uzura), ceea ce ii permite sa reziste la contactul regulat cu materiale dure, precum ceramica, inainte de a necesita reascutire. Inoxul are avantajul de a nu necesita intretinere speciala in conditii obisnuite de utilizare, spre deosebire de otelul carbon. Cu toate acestea, isi poate atinge limitele atunci cand este pus in contact prelungit cu un mediu agresiv (acid, apa sarata, detergent...).
Duritate inox: 55-57 HRC.
Lama YataganLama clasica Opinel a adoptat o forma Yatagan. Forma Yatagan este inspirata de o sabie traditionala turceasca, cu varful indreptat usor in sus. Lama este slefuita pana la un profil convex exclusiv, care asigura rezistenta lamei si permite o reascutire eficienta.
Maner
Fagul este cel mai des folosit lemn pentru fabricarea manerelor Opinel. Provenit din Franta, fagul utilizat este dur, usor de lucrat si durabil. Cu un aspect omogen, culoarea sa deschisa variaza de la galben la roz. Se caracterizeaza prin prezenta a numeroase linii fine inchise la culoare.
Inel de siguranta
Inventat de Marcel Opinel in 1955, inelul de siguranta Virobloc este montat pe toate cutitele pliabile incepand cu modelul N°06. Decupat din inox, Virobloc are doua sectiuni, una fixa si una glisanta. Pe langa blocarea lamei in pozitie deschisa (siguranta in utilizare), acum este posibil sa blocati lama si atunci cand este inchisa (siguranta la transport).
Lungimea lamei: 12 cm