Descriere
Prepara in cel mai usor si precis mod cu putinta sosurile pentru salate, cu ajutorul sticlei gradate de la Kitchen Craft.
Avand capacitatea de 250 ml, sticla iti permite sa prepari o cantitate suficienta de sosuri sau dressinguri pentru salate, iar cele 5 retete gravate pe sticla pot fi o sursa de inspiratie de la care sa pornesti si sa improvizezi: vinegreta cu busuioc si cu ulei de masline, vinegreta cu mere, dressing de soia cu ghimbir, dressing cu chilli si menta si dressing de citrice.
Important: Spalati bine sticla inainte de prima folosire. Aceasta se curata doar manual pentru a nu afecta marcajele si retetele imprimate. Nu poate fi folosita la cuptorul cu microunde si nici nu trebuie lasata direct pe surse de caldura.
DRESSINGURI si VINEGRETE
Simplu de preparat dressingurile si vinegretele, deoarece tot ce ai de facut este sa masori ingredientele pana la linia indicata, adaugi ingredientele in sticla si agiti bine sticla. Si gata! Poti turna peste salate, ceea ce ai preparat.
Mai simplu de atat, s-ar putea sa nu se poata.
OLIVE & BASIL VINAIGRETTE – Vinegreta cu masline si busuioc
- 60 ml otet din vin rosu
- 120 ml ulei de masline extra-virgin
- 45 g masline Kalamata, fara samburi, maruntite
- 4 linguri de busuioc proaspat, maruntit
- 2 lingurite mustar Dijon
- ¼ lingurita sare, dupa gust
- ½ catel de usturoi, zdrobit
- Piper macinat, dupa gust
APPLE CIDER VINAIGRETTE – Vinegreta de mere
- 2 lingurite mustar Dijon
- 2 lingurite miere
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper macinat
- 1 salota (ceapa mica, frantuzeasca), tocata
- 60 ml otet de mere
- 80 ml ulei de masline extra-virgin
GINGER & SOY DRESSING – Dressing cu ghimbir si soia
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 lingurite ghimbir macinat/tocat
- ½ ceapa mica, maruntita
- 30 ml otet de orez
- 30 ml sos din soia
- 60 ml ulei vegetal
MINT-CHILLI DRESSING – Dressing cu menta si ardei iute
- 1 mana mare de frunze de menta, fin maruntite
- 1 ardei rosu iute, fara seminte, fin tocat
- 1 salota (ceapa mica, frantuzeasca), marunt tocata
- 30 ml ulei de masline extra-virgin
- 45 ml otet balsamic
CITRUS DRESSING – Dressing de citrice
- Coaja rasa si sucul unei lamai/lime
- 1 portocala
- 2 linguri mustar Dijon
- 15 ml otet alb
- 30 ml ulei din seminte de rapita