Descriere
Ocaziile speciale au nevoie de gesturi pe masura.
Fie ca e ziua ta, sau a unui om drag, fie ca sarbatoresti un succes, sau pur si simplu iti doresti sa transformi o zi obisnuita intr-una speciala, de rasfat culinar, tigaia de fonta pentru clatite de la Kitchen Craft este elementul cheie in ceea ce ti-ai propus.
Poti prepara dupa reteta traditionala daneza “Aebleskiver” (in limba daneza “aebleskiver” inseamna “mar”) cele mai pufoase clatite (7 clatite cu 5 cm diametrul), umplute cu ciocolata, dulceata, fructe, branza sau cu orice altceva iti doresti.
De asemenea, poti prepara si specialitatea indiana “Kuzhi paniyaram”, ale carei secrete sunt aluatul si acest tip de tigaie din fonta.
Fonta se caracterizeaza printr-o rezistenta deosebita. Aceasta retine si distribuie uniform caldura, asigurand o coacere uniforma. Ingrijita corect, prin aplicarea unei pelicule protectoare de ulei, fonta dezvolta un strat natural antiaderent si isi mentine proprietatile perioada indelungata.
Se spala numai manual si se poate folosi atat pe plita, cat si in cuptor (cu exceptia cuptorului cu microunde si a plitei cu inductie).
Diametru: 20,5 cm.
Reteta originala a clatitelor daneze:
Ingrediente: 2 cani de faina alba, 2 oua, 2 lingurite de praf de copt, o lingura de zahar, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, 4 linguri de unt topit, 2 cani de lapte batut, o cana de ulei vegetal pentru gatit.
Preparare: Intr-un vas se bat albusurile de ou, manual sau cu mixerul, pana devin consistente. Se amesteca apoi in alt vas, pana la omogenizare, faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu, zaharul, galbenusurile de ou si untul topit. La final, se adauga incet si albusurile de ou si se amesteca. Se pune apoi o lingura de ulei in fiecare alveola a tigaii de fonta si apoi aceasta se pune pe foc. Cand se incinge uleiul se umplu ¾ din alveole cu amestecul preparat. Cand s-au umflat e semn ca sunt gata si pot fi rasturnate intr-o farfurie intinsa. Se pot servi dupa preferinta, cu dulceata, gem sau zahar vanilat. Pofta buna!