Descriere
Stiti care este unul dintre secretele salatelor delicioase pregatite de bucatari celebri? Uscarea minutioasa a frunzelor!
Pentru ca nimic nu este mai lipsit de gust decat o salata plina de apa, ne-am gandit sa va prezentam beneficiile achizitiei unui uscator de salata, un instrument usor de utilizat si deosebit de util pentru spalarea si eliminarea excesului de apa din legumele cu frunze si prepararea unor salate care va aduc un plus de sanatate in meniul zilnic.
De ce aveti nevoie de un uscator de salata?
Motivele sunt numeroase si pertinente si suntem convinsi ca vor fi determinante pentru a face aceasta achizitie:
• castigati timp foarte pretios, nefiind nevoiti sa spalati si sa uscati fiecare frunza de salata manual;
• beneficiati de legume cu frunze proaspete, crocante si pastrate in forma lor naturala mai mult timp, avand posibilitatea sa le folositi si dupa ziua in care le-ati curatat;
• obtineti salate cu o savoare deosebita, deoarece eliminarea apei va permite lipirea dressing-urilor si a uleiului de frunzele de salata, evitand scurgerea la baza vasului;
• veti spala in mod corespunzator salata, indepartand toate reziduurile si ferindu-va de toxiinfectii alimentare sau chiar de boli mai grave cauzate de bacterii precum Listeria sau E-coli;
• va dotati bucataria cu un instrument profesional, usor de manevrat si foarte sigur in utilizare, datorita mecanismului de centrifugare si a celor 4 picioruse aderente, care impiedica alunecarea uscatorului de pe blatul mobilei;
• scapati de grija spalarii mai multor vase, deoarece cosuletul din interior este o sita ideala iar uscatorul de salata poate fi folosit si ca recipient pentru servire. Plasticul din care sunt realizate permite spalarea rapida si fara detergenti speciali, putand fi introduse chiar si in masina de spalat vase;
• pregatiti o cantitate suficienta de salata pentru invitati si familie, uscatorul de salata avand o capacitate de 5 litri si un diametru de 260mm;
• achizitionati un produs mereu actual, cu o durata de viata mare si care surprinde prin versatilitatea utilizarii (spalare, uscare si depozitare salate)
Scurt istoric
Desi dispozitive de acest fel existau de foarte multa vreme, chiar din secolul al 19-lea, mecanismul uscatoarelor moderne a fost patentat in anul 1970. Evolutia acestui produs a fost influentata de cele doua modele gandite de Jean Mantelet si Gilberte Fouineteau, doi designeri francezi. In 1974, compania The Mouli Manufacturing Co. a introdus pe piata americana un uscator de salata cu maner de rotire si din acel moment, raspandirea acestui produs a luat amploare.
Uscatorul de salata este realizat din plastic si este compus dintr-un vas exterior ce include o sita detasabila si un capac prevazut cu un mecanism de rotire. Odata activat, mecanismul genereaza invartirea rapida a sitei interioare, salata fiind uscata prin centrifugare. Fantele sitei permit scurgerea apei si colectarea acesteia in vasul exterior.
Cum folosim uscatorul de salata?
Procedura este foarte simpla si include urmatorii pasi:
1. spalati foarte bine salata, sub jet de apa rece sau chiar in uscator. Spalarea in uscator presupune umplerea vasului exterior cu apa si scufundarea frunzelor de salata in mod repetat. Pentru a obtine o salata curata, trebuie sa schimbati apa din vas, dupa prima spalare.
2. in functie de preferinte, taiati sau rupeti cu mana frunzele de salata in bucatele mici (ca si cum ati prepara salata) si puneti-le in sita uscatorului de salata;
3. asezati sita in vasul din plastic, fixati capacul si activati mecanismul de rotire. Datorita miscarii de centrifugare, apa de pe frunze se va scurge prin orificiile sitei direct in vasul din plastic.
Uscati foarte bine frunzele, aruncand apa ramasa in vas si repetand operatiunea, daca este nevoie. Indiferent daca folositi salata imediat sau doriti sa o pastrati in frigider mai multe zile, incercati sa nu lasati niciun strop de apa pe frunze.
Sfat: Inainte de a introduce salata in frigider, nu uitati sa puneti un servetel deasupra vasului din plastic al uscatorului de salata si sa acoperiti totul cu o folie de plastic. In acest fel, frunzele vor rezista proaspete cel putin o saptamana iar dumneavoastra va veti bucura mai multa vreme de nutrientii prezenti din abundenta in aceste preparate.