Descriere
Ascutitorul de cutite, certificat NSF, Chef's Choice Model 2100 este solutia perfecta pentru ascutirea rapida a cutitelor cu lama dreapta, cat si cele cu lama serata, avand 3 etape de ascutire.
Ascutitorul electric Chef’s Choice Diamond Hone Model 2100, prevazut cu 3 etape de ascutire este rapid si usor de utilizat, rezultatul fiind o lama ascutita care rezista timp indelungat. Procesul de ascutire unic al modelului 2100 poate produce o margine cu asa zisa “muscatura” pentru taierea eficienta a legumelor fibroase sau o margine fina pentru taiere si feliere precisa.
Ascutitorul Chef's Choice 2100 este incredibil de rapid si poate ascuti de la cutitele de bucatarie, la cele de vanatoare pana la cutitele de buzunar. Ascutirea dureaza mai putin de 1 minut, iar lama cutitelor va rezista de 3 ori mult, datorita tehnologiei patentate in 3 etape din care va rezulta o lama tip Trizor-Plus.
Ghidajele incorporate de mare precizie a unghiului, asigura unghiul corect de ascutire, facandu-l usor de utilizat decat orice alt ascutitor.
Aditional, unitatea impreuna cu modulul de ascutire, inclusiv discurile abrazive si ghidajele, pot fi indepartate usor pentru curatare si igienizare si curatate manual sau intr-o masina de spalat vase comerciala. Modelul 2100 este prevazut cu un spatiu care mentine discurile de polisare curate si fara alte particule.
Acest ascutitor revolutionar a fost dezvoltat specific pentru utilizarea comerciala in restaurante, hoteluri si lanturi de unitati alimentare. Este foarte eficient din punct de vedere al costurilor, deoarece ascute rapid, lama cutitelor se mentine timp indelungat (prelungind astfel timpul intre reascutiri) si ajuta la extinderea duratei de utilizare a cutitelor de calitate.
Marginea Trizor-Plus: Rezulta din utilizarea celor 3 etape de ascutire si este o margine de tip arc, care rezista la indoire si ramane ascutita de 3 ori mai mult decat marginile in forma de V.
Aceasta margine speciala combina ascutirea fina cu cea laterala actionata de fatetele micro-canelate. Micro-canelurile aflate de-a lungul fatetelor marginii, combinate cu marginea polisata, ofera o ascutire care taie mai bine si mai uniform, prin distribuirea sarcinii de taiere, prin urmare, maginea lamei se mentine ascutita timp indelungat.
Discurile rotative conice din Stadiile 1 si 2 dispun de diamante abrazive 100% pentru a ascuti si perfectiona marginea. Discul flexibil conic rotativ in stadiul 3 - stadiul de slefuire – este fabricat dintr-un material abraziv flexibil.
Etapa 1: este prima etapa de ascutire. Discurile rotative conice placate cu diamante abrazive 100% indeparteaza marginea slaba a cutitului si creeaza “micro-caneluri” extrem de fine pe fatetele ambelor margini ale cutitului, producand prima inclinatie a marginii in forma de arc la un unghi total de aproximativ 40⁰.
Etapa 2: Discuri abrazive chiar mai fine modeleaza cea de-a doua inclinare a marginii in forma de arc, formandu-se simultan “micro-caneluri” si mai fine.
Etapa 3: Este etapa de slefuire cand discurile de precizie ultrafine, setate la un al treilea unghi, putin mai mare, lustruiesc si slefuiesc fatetele imediat adiacente lamei, creand a treia microinclinare si stabilind un tais de grosime microscopica, drept si super lustruit, de o ascutime uimitoare.
Etapa 3 este utilizata deasemenea pentru ascutirea cutitelor serate. Discul de slefuire flexibil ultra-fin indreapta dintii denaturati cu margini serate si accentueaza fiecare dinte proeminent, astfel incat devine o „micro-lama” foarte ascutita.
In toate cele 3 stadii, arcul flexibil mentine cutitele in siguranta si precizie, pentru a asigura un control perfect al unghiului de ascutire la fiecare trecere a lamei prin dispozitiv.
Tehnologia EdgeSelect: avantajul EdgeSelecteste acela ca utilizatorul poate personaliza marginea cutitului pentru a oferi performanta optima, in functie de tipul de aliment care este taiat. De exemplu atunci cand taiati alimente fibroase, cum ar fi dovleacul, dovleceii sau carne cu multe fibre, utilizatorul poate alege sa ascuta cutitul in Etapa 1 urmata de Etapa 3, asa incat lama sa strabata mai bine fibrele dure.
Sau utilizatorul poate ascuti cutitul in toate cele 3 etape, slefuind marginea ultra-fin, pentru a putea felia preparate mai delicate cum ar fi filetarea pestelui sau felierea somonului.
Dimensiuni: 31 x 12,7 x 12,7 cm.