Descriere
Cafea boabe prajita Manufaktura Indonesia Mandheling, cantitate 200 gr, cu note de cacao, condimente si cedru.
Originea cafelei
Dintre cele peste 17.000 de insule care formeaza Indonesia, una se remarca cel mai mult. Sumatra nu este doar cea mai mare insula a tarii, dar si un loc aparte cu platouri inalte si vai adanci. Aici creste o cafea speciala.
In intregul taram al cafelei, cu greu vei intalni o cafea cu o esenta mai desavarsita decat cea a soiului Indonesia Mandheling. Buchetul ei bogat de arome este unic. In el se regasesc notele de ciocolata, cedru, condimente si chiar nuante de vin, si este rezultatul climatului umed si a solului vulcanic atat de fertil in aceasta regiune a lumii. Boabele de cafea superioara Arabica au o aroma intensa, deplina si o aciditatea scazuta, deoarece sunt obtinute prin metoda unica Giling Basah.
Acest mod unic li se atribuie primilor cultivatori care au descoperit ca o cafea lipsita de stratul de "pergament" necesita mult mai putin timp de uscare, ceea ce a permis accelerarea intregului proces de obtinere al cafelei. Pe langa avantajele economice ale procesului, au obtinut insa si aromele arabice unice, care le-au adus admiratori in intreaga lume.
Personalitatea acestei cafele este completata de calitatea si claritatea gustului care sunt garantate printr-un control riguros al boabelor de cafea si de o tripla-verificare a defectelor acestora.
Indonesia Mandheling este cultivata pe coastele inalte ale Muntelui Leuser, in regiunea central-vestica a Sumatrei, Balak. Numele cafelei nu provine de la regiunea unde este cultivata, asa cum se intampla in mod obisnuit, ci de la grupul indigen “Mandailling”. Formate pe ramasitele vulcanice ale insulelelor din arhipeleagul Malay, Sumatra, Sulawesi si Java reprezinta locuri ideale pentru cultivarea cafelei, datorita solului bogat in minerale si a climei ecuatoriale umede.
Tara de origine: Indonezia
Note: condimente, cedru, nuante de vin
Gust: ciocolata si cacao
Aciditate: scazuta
Nivel aciditate: Scazuta
Altitudine: 800-1500 m
Grad prajire: mediu, corp intens
Preparare: espresso, filtru/drip, ibric
Metoda de procesare: semi-spalata
Prajita artizanal pe: Probat Probatone 12
Cantitate: 200 g
Pret/kg: 225 lei