• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Ardei umpluţi

Ardei umpluţi

Fără pretenţii speciale de preparare şi foarte gustoşi, ardeii umpluţi sunt populari în bucătăria românească. Dacă ai drum la piaţă, nu strică să iei şi câţiva ardei, să încerci reţeta pe care ţi-o propunem. Are un ceva al ei care merită gustat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 50 minute

Ingrediente pentru 6 porţii:

  • 6 ardei medii
  • 1 lingură ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ceapă medie, curăţată şi fin tocată
  • 1 ţelină, fin mărunţită
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi fin tocaţi ă
  • 230 g carne de pui sau de curcan, tocată
  • 1,5 cană orez fiert, alb sau brun, cu bob lung
  • 1/4 cană nuci de pin (opţional)
  • 2 linguri frunze de pătrunjel proaspăt, fin tocat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pasul 1: Preîncălzeşti cuptorul la 180°C.

Pasul 2: Pregăteşti ardeii. Cu un cuţit, îi decupezi, le scoţi cotorul cu seminţe, îi cureţi de membrane şi ai grijă să păstrezi căpăcelele ardeilor, fiecare lângă ardeiul său.

Pasul 3: Pregăteşti umplutura. Într-o tigaie mare încingi uleiul la foc mediu. Pui ceapa, ţelina şi usturoiul în tigaie şi le căleşti 5 minute, până se înmoaie. Adaugi carnea de pui sau de curcan şi amestecând din când în când, o prăjeşti. Iei tigaia de pe foc şi răstorni în ea orezul, nucile de pin (dacă foloseşti) şi pătrunjelul. Presari piper şi sare, după gust. Amesteci bine până omogenizezi compoziţia.

Pasul 4: Cu o lingură umpli ardeii, lăsând cam 1,5 cm liberi în partea superioară şi apoi, le pui căpăcele. Aşezi ardeii unul lângă altul într-un vas suficient de mare (o oală sau o tavă) să-i primească pe toţi în picioare, acoperi vasul şi îl bagi la cuptor aproximativ 45 de minute.

Poftă mare!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: