Te-ai întrebat vreodată cum reușesc bucătarii din restaurante să mențină sosurile la cald ore întregi, fără a sacrifica textura sau aromele? Răspunsul este bain marie, o procedură simplă pe care oamenii o stăpânesc de secole.
Te-ai întrebat vreodată cum reușesc bucătarii din restaurante să mențină sosurile la cald ore întregi, fără a sacrifica textura sau aromele? Răspunsul este bain marie, o procedură simplă pe care oamenii o stăpânesc de secole.
Azi călătorim în jurul lumii. O călătorie culinară, desigur, plină de surprize. Bucătăria fusion este un concept popular, în special printre bucătarii profesioniști, și se referă la îmbinarea ingredientelor și tehnicilor de gătit din diferite colțuri ale lumii pentru a crea o experiență culinară inedită.
Dacă ai vrea să te bucuri mai mult de prospețimea cozonacului și a sarmalelor de la sărbători. Dacă te uiți cu nostalgie la căpșunile ofilite din frigider cu care voiai să decorezi tortul. Dacă ai vrea ca telemeaua adusă de la Sibiu să reziste mai mult. Dacă nu-ți mai ajunge spațiul în congelator. Dacă pur și simplu te-ai săturat să atunci mâncare…