Vine Paștele, ce bucurie! Pregătirile de Paște nu înseamnă doar să vopsim ouă și să pregătim delicii culinare (deși, trebuie să recunoaștem, e partea noastră preferată 😊). Sărbătorile înseamnă și reuniuni de familie și vizite între prieteni. Ce au toate acestea în comun? Masa festivă, desigur.
Felul în care aranjezi masa de Paște este la fel de important precum ceea ce servești pe ea. Decorațiunile simpatice, vesela elegantă, paharele și fața de masă cu imprimeu de sezon sunt detalii care impresionează oaspeții și creează o atmosferă pe cât de elegantă, pe atât de primitoare.
Uneori tot ce-ți dorești după o masă copioasă este un pahar de cola rece sau măcar o apă minerală efervescentă și răcoritoare!
Dacă îți place gustul apei acidulate și senzația plăcut înțepătoare pe care ți-o oferă, dar și dacă încerci să renunți la băuturile răcoritoare pline de zahăr, probabil că îți surâde ideea acidulării apei acasă. Este un proces simplu, confortabil, ecologic și adesea mai economic decât cumpărarea apei acidulate din magazine.
Risotto nu e primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la mâncare italiană, dar este un preparat de succes în toată lumea. În ciuda popularității sale, în special în meniurile restaurantelor selecte, risotto are o reputație de preparat dificil, care atinge perfecțiunea doar în mâinile experților bucătari. Greșit, zicem noi.
Tot ce ai nevoie pentru un rezultat excelent sunt câteva ingrediente esențiale (pe care le găsești cu ușurință în magazine), o rețetă de risotto autentică, puțină răbdare și nițică atenție. Poate n-ar strica și niște Eros Ramazzotti pe fundal. E posibil să facă minuni chiar și în oala de risotto.
Hei, bine ai venit! Dacă ai ajuns aici, presupunem că iubești prăjiturile la fel ca noi. Adică foarte mult! Fie că îți face plăcere să le prepari, fie că preferi să le primești pe tavă, cred că putem să cădem de acord că nimic nu se compară cu deserturile și prăjiturile de casă.
Prepararea prăjiturilor în casă are multe avantaje. Au un gust inegalabil, conțin doar ingredientele alese de tine și, să fim sinceri, sunt mai ieftine decât deserturile de calitate din cofetării. Sigur că rețetele complexe necesită timp și efort, dar aici intervin ajutoarele de nădejde - electrocasnicele pentru prepararea prăjiturilor.