Delicioşii Jalapeño Poppers sunt un aperitiv fabulos pentru o petrecere sau o întâlnire informală. Umpluţi cu un amestec de cheddar şi brânză topită, înveliţi cu bacon şi copţi încet timp de jumătate de ora Jalapeño nu sunt nebuni că un habanero sau cu gust simplu că un ardei gras, ci sunt undeva în mijloc, oferind echilibrul perfect între yikes! şi da am mai mâncat aşa ceva…
Ingrediente:
- 18 ardei jalapenos proaspeţi
- 250 gr crema de brânză
- 1/2 cană de brânză de cheddar rasă fin
- 1 fir de ceapă verde, tocat
- 18 felii de bacon subţire
- sos de grătar
- scobitori
- mănuşi de cauciuc (sau pungi de plastic) pentru lucrul cu ardeii
Mod de preparare:
Pasul 1:
Preîncălzeşte cuptorul la 120°C.
Pasul 2:
Taie ardeii Jalapeño în jumătate pe lung (vezi avertismentul în notă de subsol). Încearcă să păstrezi tulpinile intacte. Arată mai frumos în felul acesta.
Pasul 3:
Cu o lingură, răzuie seminţele şi membranele de culoare deschisă. Aminteşte-ţi: iuţeala provine de la seminţe şi membrane, deci, dacă preferi să fie mai iute lasă unele dintre ele necurăţate.
Pasul 4:
Într-un castron, combină crema de brânză, brânza cheddar şi ceapa verde tocată. Se amestecă bine ingredientele împreună, poţi chiar să foloseşti un mixer electric ca să fie cât mai omogene.
Pasul 5:
Umple fiecare jumătate de Jalapeño cu amestecul de brânză.
Pasul 6:
Înfăşoară feliile de bacon în jurul fiecărei jumătăţi de ardei, acoperind cât mai mult din partea umplută. Ai grijă să nu întinzi baconul prea strâns în jurul Jalapeño, deoarece baconul se va strânge în timp ce găteşte.
Pasul 7:
Unge suprafaţa baconului cu sosul tău preferat de grătar.
Pasul 8:
Asigură fiecare bucată cu scobitori şi lasă-le în cuptor timp de 1 oră, sau până când baconul este rumenit bine.
Serveşte-i calzi sau la temperatura camerei şi urmăreşte-i cum dispar în câteva minute de pe platou.
Sugestii utile: Faceţi de trei ori mai mult decât credeţi că veţi avea nevoie.
Gustările pot fi asamblate cu până la o zi înainte şi pot fi păstrate în frigider până înainte de gătit. Sau, pot fi complet gătite şi îngheţate până când aveţi nevoie de ele. Dezgheaţă şi încălzeşte-le în cuptor înainte de servire.
Important: Poartă mănuşi atunci când lucrezi cu Jalapeño proaspăt sau vei blestema ideea de a-I pregăti, pentru că te vei trezi cu “senzaţii noi” în degetele mâinilor. Şi asta nu este nimic în comparaţie cu ceea ce se întâmplă dacă îţi atingi accidental ochii.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: