• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Bhaja Muger Dhal

Bhaja Muger Dhal

Originară din Bengal şi cu o mulţime de versiuni de preparare, Bhaja Muger Dhal este o delicatesă indiană extrem de gustoasă. Secretul buchetului de arome stă în adăugarea condimentelor într-o anumită ordine şi în călirea lor în timpi diferiţi, precişi, iar la final poate deveni atât fel principal vegetarian, cât şi garnitură. 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 35 minute

Ingrediente pentru 4 porţii:

  •          150g linte
  •          100g orez
  •          5 linguri de ulei de măsline  
  •          1 ceapă mare, tăiată solzişori
  •          5 cm rulou de scorţişoară
  •          6 boabe de cardamom verde, uşor strivite
  •          2 frunze de dafin, proaspete
  •          2 linguriţe de curcumă
  •          2 linguriţe de boia dulce
  •          1/2 linguriţă de boia iute
  •          1/2 linguriţă de chimion, seminţe
  •          1 linguriţă de coriandru, boabe
  •          4 linguriţe de pătrunjel proaspăt mărunţit
  •          sare după gust

Cum se face:

Pasul 1: Speli lintea în mai multe ape şi o scurgi bine.

Pasul 2: Încingi uleiul de măsline într-o tigaie mare (sau într-un wok) şi căleşti ceapa la foc mic-mediu timp de maxim 10 minute. Presari sare după gust, apoi aşezi ceapa rumenită din tigaie pe nişte prosoape de hârtie, să se scurgă uleiul din ea.

Pasul 3: În uleiul rămas în tigaie găteşti la foc mic, timp de 1 minut, scorţişoara, frunzele de dafin, seminţele de chimion şi cele de coriandru.

Pasul 4: Adaugi lintea şi orezul în tigaie şi timp de 5 minute amesteci constant. 

Pasul 5: Presari cele 2 linguriţe de curcumă şi cele două feluri de boia, amesteci şi laşi să se întrepătrundă aromele timp de 2-3 minute.

Pasul 6: Sărezi, adaugi 120 ml apă caldă şi laşi să dea în clocot, apoi amesteci până se evaporă apa. Mai adaugi încă 120 ml de apă şi din nou, o laşi să se evapore.

Pasul 7: Când a scăzut şi a doua oară compoziţia, adaugi 300 ml de apă şi jumătate din ceapa rumenită, amesteci şi laşi tigaia pe foc mic aproximativ 15-20 minute. În acest interval de timp orezul şi lintea ar trebui să se gătească fără să se zdrobească.  

Pasul 8: La servire, aşezi pe fiecare farfurie lintea cu orez şi presari deasupra ceapa călită şi câte o linguriţă de pătrunjel.  

Să ai pofta condimentată! 

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: