Mulţi evita cotletul de porc pentru că îl consideră o carne seacă, uscată şi fadă. Dar asta se întâmplă doar dacă nu este gătit corect. Marinarea este una din metodele prin care se poate scoate tot ce e mai bun din cotlet. El poate fi fraged, moale şi suculent indiferent cum îl gătiţi, bucăţi sau întreg, la cuptor, la tigaie sau la grătar.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc cu os, fiecare având o grosime de aproximativ 1,5 cm;
- 1/4 cană sare;
- 2 linguri de zahăr brun;
- 1 linguriţă de piper negru;
- 2 căni de suc de mere;
- 2 linguriţe de cimbru mărunţit;
- ulei de măsline.
Mod de preparare:
Pasul 1:
Fierbeţi o cană de apă şi turnaţi-o într-un castron suficient de mare pentru a ţine cotletele de porc.
Pasul 2:
Pasul 3:
Se adaugă la amestec şi cele 2 ceşti de suc de mere şi cimbrul.
Pasul 4:
Adăugaţi cotletele de porc, scufundându-le în marinadă (acoperiţi-le cu o farfurie pentru a le menţine acoperite). Se lasă la marinat, în frigider, timp de 8 ore sau peste noapte.
Pasul 5:
Când sunteţi gata de grătar, scoateţi cotletele de porc din marinadă şi uscaţi-le cu prosoape de hârtie. Se lasă la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pasul 6:
Pasul 7:
Aşezaţi pe grătarul încins bine pentru aproximativ 6 minute pe fiecare parte (pentru o carne bine gătită).
Pasul 8:
Scoateţi-le de pe grill şi lăsaţi-le să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.
Pofta mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: