Simți nevoia să mănânci ceva ușor, gustos, sănătos și care se prepară în doar câteva minute? Încearcă rețeta asta de crevete cu usturoi, un preparat gata în maxim 15 minute. O rețetă plină de gust și aromă, care se prepară foarte ușor și care merge bine cu aproape orice tip de garnitură.
Ingrediente pentru 4 porții
- 1,5 kg crevete mărime 8/12
- 6-7 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 30 ml de ulei de măsline
- 1 lingură de fulgi uscați de chilli
- sare de mare cu granulație mare
Mod de preparare
- Dacă crevetele sunt congelate lasă-le să se dezghețe într-o sită peste noapte.
- Curăță crevetele, adică îndepărtează coaja și segmentul de coadă. Cu un cuțit scurt fă o tăietură pe spate și scoate venele întunecate (intestinele).
- Tamponează bine crevetele cu hârtie de bucătărie astfel încât să fie bine uscate și taie-le în câte trei bucăți.
- Alege doar frunzele de pătrunjel și toacă-le fin.
- Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie și călește puțin usturoiul tăiat în felii subțiri.
- Adaugă crevetele și găteşte timp de ~2 minute, amestecând din când în când.
- Oprește focul sub tigaie, acoperă tigaia cu un capac și lasă preparatul să se odihnească timp de aproximativ 2 minute.
- Se condimentează cu sare de mare, fulgi de chilli și pătrunjel tocat.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: