Varianta feminină a lui “Croque Monsieur”, acest tip de sandviş a devenit popular în Franţa anilor 1960, iar denumirea se spune că i-a fost dată de asemănarea cu o pălărie de doamnă. În Paris se serveşte aproape în fiecare restaurant, dar şi în fast-food-uri, cu salată şi cartofi prăjiţi, fiind o soluţie fancy atât de mic dejun, cât şi de aperitiv.
Timp total: 30 minute
Ingrediente pentru 4 porții:
- 8 felii pâine toast;
- 8 felii subţiri de şuncă;
- 12 felii subţiri caşcaval;
- 50 g unt;
- 1 lingură muştar dijon;
- 2 lingură făină;
- 180ml lapte;
- 1 lingură parmezan;
- 4 ouă;
- sare, piper - după gust.
Cum se face:
Pasul 1: Tapetezi o tava cu hârtie de copt. Ungi toate feliile de pâine cu puţin unt şi le dai la cuptor.
Pasul 2: Într-o cratiţă pregăteşti un sos béchamel: topeşti untul rămas şi adaugi făina, amestecând încontinuu timp de 1 minut şi apoi adaugi laptele. Când s-a omogenizat şi îngroşat sosul, adaugi parmezanul, sarea şi piperul.
Pasul 3: Scoţi feliile de pâine din cuptor după ce s-au rumenit şi formezi sandvişurile: ungi 4 felii cu puţin muştar, aşezi peste ele alternativ câte 2 felii de caşcaval şi 2 de şuncă, iar la final, pui peste fiecare feliile de pâine rămase.
Pasul 4: Torni câte o lingură de sos bechamel pe fiecare sandviş si aşezi câte o felie de caşcaval dintre cele rămase. Dai la cuptor sandvişurile aşezate pe tavă, la foc mediu.
Pasul 5: Laşi tava în cuptor cât prăjeşti 4 ouă ochiuri moi, într-o tigaie cu strat anti-adeziv, să nu se lipească.
Pasul 6: Scoţi sandvişurile din cuptor, le aşezi pe farfurie, iar la servire, fiecare porţie primeşte câte un ou ochi deasupra.
Să ai un “bon apetit”!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: