• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Curcan cu portocale și 5 condimente by Zwilling

Curcan cu portocale și 5 condimente by Zwilling

Cele mai gustoase preparate sunt cele care se fac simplu. Rafinamentul vine însă din pasiune, alegerea ingredientelor și puțină tehnică. Iată cum un fel principal, care poate părea banal, se poate transforma într-unul rafinat, perfect pentru o masă festivă. Rețeta noastră de curcan cu portocale și 5 condimente este o combinație excelentă de citrice și arome din Asia și, deşi pare complicată la prima vedere, este una deosebit de ușor de făcut.

Ingrediente marinadă

  • 800 ml sos de soia
  • 600 ml apă
  • 150 ml sos hoisin (sos chinezesc pentru marinate)
  • sucul de la 3-4 portocale
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
  • 2 lingurițe de usturoi proaspăt tocat
  • 1 linguriță piper negru
  • 1-2 lingurițe fulgi de ardei iute (opțional)
  • 1 linguriță de condiment chinezesc “5 condimente”

Ingrediente

  • 1 curcan de ~4 kg
  • 3 portocale organice (vei utiliza și coaja)
  • 4-6 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 65 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 4 linguri de condiment chinezesc “5 condimente”
  • 800 gr cartofi
  • 3 linguri ulei de nuci
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de zahăr brun

Mod de preparare

Într-o oală încăpătoare (și pentru marinadă și pentru curcan) se pun toate ingredientele pentru marinadă și se aduc la punctul de fierbere. Se oprește focul și se lasă marinada să se răcească. Când aceasta e încă puțin călduță se adaugă curcanul și se lasă la marinat 12-18 ore. După marinare scoate curcanul și usucă-l bine cu șervete de hârtie. Spală rozmarinul, usucă-l și îndepărtează acele de tulpini. Spălă portocalele, șterge-le bine, taie-le în jumătăți și după aceea în felii. Se amestecă împreună într-un castron rozmarinul și feliile de portocale. Pune 3 sferturi din compoziția de rozmarin-portocală înăuntrul curcanului și închide cavitatea folosind scobitori. Amestecă uleiul de floarea-soarelui împreună cu sarea, boiaua de ardei și pulberea de 5 condimente și unge curcanul peste tot cu compoziția rezultată. Preîncălzeşte cuptorul la 175°C și așează curcanul, cu fața în sus, într-o tavă de copt mare, suficient de încăpătoare. Așează-l pe raftul mijlociu al cuptorului timp de 2 ore și 30 minute pentru a se coace. În timp ce curcanul se coace, unge-l din când în când cu restul de sos rămas. Între timp, curaţă cartofii, taie-i în bucăți mai mari și fierbe-i în apă sărată ~10 minute. Scoate-i și lasă-i să se răcorească puțin. Zdrobește usturoiul. Amestecă-l cu uleiul de nuci, zahărul brun și restul de compoziție rozmarin-portocale. Adaugă cartofii și potrivește de sare după gust. Cu aproximativ 45 de minute înainte de terminarea gătitului, adăugă amestecul de cartofi la curcan în aceași tavă și lasă-i să se coacă împreună. Odată ce timpul de gătire se termină, ca să verifici dacă curcanul e făcut, introdu o furculiță de carne în porțiunea dintre piept și picior; curcanul este gata atunci când din curcan curge doar zeamă clară.

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: