Dovleacul este asociat de cele mai multe ori cu plăcintele sau cu tartele, însă iată o reţetă care iese din tipar. Îţi arătăm cum dovleacul plăcintar se poate combina la fel de bine şi cu ingrediente picante şi sărate. Poţi să-l serveşti ca atare sau ca garnitură la un alt fel de mâncare.
Ingrediente:
- 1 kg de dovleac
- 2 cepe roşii
- 100 gr nuci
- 3-4 linguri ulei de nuci
- 1 lingură fulgi uscaţi de chilli
- 2 linguriţe de zahăr brun
- 1 ardei iute roşu
- 75 gr brânză feta
- 1 legătură de pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare
Pas 1 - Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Spală bine dovleacul, taie-l pe jumătate şi scoate-i seminţele. Taie dovleacul în feli mai mici sau cuburi mai mari. Decojește ceapa şi feliaz-o mai mare. Mărunţeşte nucile, nu foarte fin. Se amestecă dovleacul, ceapa roşie, nucile, uleiul de nuci, fulgii de ardei şi zahărul brun într-o cratiţă cocotte şi se asezonează bine cu sare şi piper.
Pas 2 - Aşează cratiţa pe mijlocul cuptorului şi coace timp de 35 de minute până când dovleacul se va rumeni uşor.
Pas 3 - Între timp curăță ardeiul iute, scoate-i seminţele şi taie-l în cuburi mici. Sfărâmă şi brânza feta în bucăţi mici. Spală pătrunjelul, usucă-l, alege frunzele şi mărunţeşte-le bine. Amestecă totul într-un castron.
Pas 4 - Scoate dovleacul din cuptor, presară peste el amestecul de brânză feta, ardei iute şi pătrunjel şi serveşte.
Poftă mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: