Ușor de făcut și cu mult mai gustoase decât tot ce poți să cumperi de la magazin, pastele făcute în casă merită tot efortul depus, pentru că nimic nu se compară cu pastele proaspete, pregătite în casă, mai ales dacă folosești și ouă de țară. Singura problemă va fi să te decizi ce rețetă să gătești și ce sosuri să pregătești.
Ingrediente
- 600 gr de făină
- 6 ouă , bine bătute
- 1 linguriță sare
- 2 linguri de apă
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele în vasul mixerului.
- Atașează carligul de aluat, coboară capul mixerului și setează treapta 2 de viteză. Amestecă ~ 5 minute.
- Scoate coca din bol și las-o la odihnit ~15 minute acoperită cu un șervet de bucătărie.
- Împarte aluatul rezultat în 4 bucăţi egale. Acoperă trei dintre ele cu folie de plastic pentru a nu se usca până vor fi folosite.
- Cu podul palmei aplatizează ușor una din bucățile de cocă.
- Montează accesoriul de paste la Artisanul tău. Setează-l la dimensiunea cea mai mare (8).
- Pudrează cu făină bucata de aluat şi trece-o prin accesoriul de paste pentru foi. Trece aluatul de câte trei ori după care ajustează accesoriul cu o setare mai subțire la fiecare alte trei treceri. Foaia rezultată trebuie să fie atât de subţire încât aproape să se poată vedea prin ea.
- Aşează foaia de paste rezultată pe hârtie de pergament şi acoper-o cu folie sau cu un prosop umezit ca să nu se usuce. Repetă procesele din pasul anterior cu celelalte trei bucăţi de aluat rămase.
- Îndepărtează accesoriul de paste pentru foi, montează-l pe cel de tăiat fettuccine și trece foaia obținută prin accesoriu.
- Lasă pastele obținute la uscat cel puțin 15 minute înainte de a le găti.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: