Vegetarian sau nu, va trebui să fii atent la degete după ce pregăteşti această garnitură la grătar. Secretul stă în tava specială pentru grătar şi în faptul că legumele sunt fierte bine înainte de a fi lăsate să compună o sonată, sfârâind domol deasupra cărbunilor încinşi. Dar lăsăm reţeta să îţi dea toate detaliile.
Timp de gătire: 1h și 30 minute
Ingrediente pentru 8 porții:
- 2 kg cartofi;
- 8 bucăţi de păstârnac;
- 8 morcovi;
- 1 usturoi;
- 3 crenguţe de rozmarin proaspăt;
- sare şi piper negru proaspăt măcinat;
- ulei de măsline.
Cum se face:
Pasul 1: Cureţi şi speli legumele, desfaci căţeii de usturoi din coajă, apoi tai pe lungime morcovii şi păstârnacul.
Pasul 2: Pui la fiert cartofii şi morcovii într-o oală cu apă şi puţină sare şi îi laşi să dea în clocot, timp de 5 minute. După cele 5 minute adaugi păstârnacul şi laşi tot să fiarbă încă 5 minute.
Pasul 3: Strecori bine legumele cu ajutorul unei strecurătoare.
Pasul 4: Ungi o tavă specială pentru grătar cu 2-3 linguriţe de ulei şi o aşezi pe grătar. Când s-a încins, pui căţeii de usturoi şi crenguţele de rozmarin.
Pasul 5: Aşezi legumele fierte şi bine strecurate pe tavă (sau pe plita unui gratar electric), presari deasupra lor sare şi piper, le amesteci pe toate cu usturoiul şi ai grijă să fie “atinse” uniform de ulei, iar apoi le aranjezi într-un singur strat, să se rumenească uniform. Vor fi gata când vei observa că au căpătat o crustă aurie şi crocantă.
Sfat: Îţi recomandăm tavile pentru grătar din ceramica specială Emile Henry, deoarece sunt rezistente la temperaturi foarte ridicate, se încing şi rumenesc uniform preparatele şi se curăţă uşor la final.
Să ai poftă şi voie bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: