Cine ar spune nu unei porții de macaroane calde cu brânză cremoasă făcute la la cuptor? Nu e nimic mai bun decât un bol cu paste aburinde scăldate într-un sos cremos de brânzeturi fine şi îmbrăcate într-un înveliș crocant de pesmet. Atât de bune cât sunt încă ușor calde, macaroanele cu brânză și sos cremos, la cuptor, nu vor rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente paste
- 600 gr de făină
- 6 ouă , bine bătute
- 1 linguriță sare
- 2 linguri de apă
Ingrediente sos brânză
- 80 gr unt
- 3 linguri de făină
- 1 lingură praf de muștar
- 600 ml de lapte
- 100 gr de ceapă, tocată fin
- ½ linguriță de paprika
- 300 gr de brânză cheddar, rasă
Ingrediente finisare preparat
- 100 gr de brânză cheddar, rasă
- 200 gr de pesmet
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele în vasul mixerului.
- Atașează carligul de aluat, coboară capul mixerului și setează treapta 2 de viteză. Amestecă ~ 5 minute.
- Scoate coca din bol și las-o la odihnit ~15 minute acoperită cu un șervet de bucătărie.
- Împarte aluatul rezultat în bucăţi egale de mărimea unei nuci. Atașează accesoriului presă pentru paste placa de paste pentru rigatoni și montează accesoriul la Artisanul tău. Setează viteza pe 6.
- Alimentează încet bucăţile de aluat de mărimea unei nuci în pâlnie. Melcul accesoriului trebuie să fie vizibil înainte de a adăuga următoarea bucată de aluat.
- Folosește unealta combo pentru a împinge aluatul numai dacă acesta rămâne prins în pâlnie şi nu mai înaintează singur.
- Utlizează cuţitul cu braţ oscilant pentru a tăia pastele la lungimea dorită pe măsură ce ies din presă. Recomandarea pentru această rețetă este de maxim 4 cm.
- Pe măsură ce obții pastele aşează-le pe hârtie de pergament şi acoperă-le cu folie sau cu un prosop umezit că să nu se usuce.
- Lasă pastele obținute la uscat cel puțin 15 minute înainte de a le găti al dente.
- Pune toate ingredientele pentru sosul de brânză în afară de brânză într-o cratiță. Fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Adaugă brânza amestecând continuu să nu se lipească.
- Când brânza s-a omogenizat și compoziția a devenit cremoasă adaugă pastele bine scurse și răcite.
- Pune compoziția rezultată într-un vas rezistent la cuptor și netezește-o.
- Presară deasupra brânza și pesmetul.
- Da la cuptorul încălzit la 160°C timp de 30 minute.
Servește-le calde cu o garnitură de salată.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: