• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Macaroane cremoase cu brânză by KitchenAid

Macaroane cremoase cu brânză by KitchenAid

 

Cine ar spune nu unei porții de macaroane calde cu brânză cremoasă făcute la la cuptor? Nu e nimic mai bun decât un bol cu paste aburinde scăldate într-un sos cremos de brânzeturi fine şi îmbrăcate într-un înveliș crocant de pesmet. Atât de bune cât sunt încă ușor calde, macaroanele cu brânză și sos cremos, la cuptor, nu vor rezista prea mult în farfurie.

 

Ingrediente paste

  • 600 gr de făină
  • 6 ouă , bine bătute
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri de apă

Ingrediente sos brânză

  • 80 gr unt
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură praf de muștar
  • 600 ml de lapte
  • 100 gr de ceapă, tocată fin
  • ½ linguriță de paprika
  • 300 gr de brânză cheddar, rasă

Ingrediente finisare preparat

  • 100 gr de brânză cheddar, rasă
  • 200 gr de pesmet

Mod de preparare

  1. Pune toate ingredientele în vasul mixerului.
  2. Atașează carligul de aluat, coboară capul mixerului și setează treapta 2 de viteză. Amestecă ~ 5 minute.
  3. Scoate coca din bol și las-o la odihnit ~15 minute acoperită cu un șervet de bucătărie.
  4. Împarte aluatul rezultat în bucăţi egale de mărimea unei nuci. Atașează accesoriului presă pentru paste placa de paste pentru rigatoni și montează accesoriul la Artisanul tău. Setează viteza pe 6.
  5. Alimentează încet bucăţile de aluat de mărimea unei nuci în pâlnie. Melcul accesoriului trebuie să fie vizibil înainte de a adăuga următoarea bucată de aluat.
  6. Folosește unealta combo pentru a împinge aluatul numai dacă acesta rămâne prins în pâlnie şi nu mai înaintează singur.
  7. Utlizează cuţitul cu braţ oscilant pentru a tăia pastele la lungimea dorită pe măsură ce ies din presă. Recomandarea pentru această rețetă este de maxim 4 cm.
  8. Pe măsură ce obții pastele aşează-le pe hârtie de pergament şi acoperă-le cu folie sau cu un prosop umezit că să nu se usuce.
  9. Lasă pastele obținute la uscat cel puțin 15 minute înainte de a le găti al dente.
  10. Pune toate ingredientele pentru sosul de brânză în afară de brânză într-o cratiță. Fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Adaugă brânza amestecând continuu să nu se lipească.
  11. Când brânza s-a omogenizat și compoziția a devenit cremoasă adaugă pastele bine scurse și răcite.
  12. Pune compoziția rezultată într-un vas rezistent la cuptor și netezește-o.
  13. Presară deasupra brânza și pesmetul.
  14. Da la cuptorul încălzit la 160°C timp de 30 minute.

Servește-le calde cu o garnitură de salată.

 
 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: