de Buyer este o companie de familie creată în 1830, cu sediul în Vosges, Franța și este specializată în produse premium pentru bucătari profesioniști, dar și entuziaști ai gătitului acasă. Dacă nu ai auzit până acum de ei, cu siguranță te vei îndrăgosti de produsele lor.
Timp de aproape 200 de ani autenticitatea, pasiunea și angajamentul au fost valorile de bază ale afacerii, cunoștințelor și expertizei de Buyer. Conceptul de gătit pe care îl susțin necesită timp și efort, dar răsplata este pe măsură.
Descoperă în articolul de astăzi de ce este musai să ai măcar o tigaie de Buyer Mineral, dar și cum se folosește și îngrijește, astfel încât să reziste timp de generații întregi.
Despre brandul de Buyer
Compania franceză a început prin a proiecta și produce ustensile de gătit și patiserie pentru profesioniștii din catering și gastronomia de top. Acum, produsele de Buyer sunt disponibile tuturor persoanelor care iubesc gătitul și vor să-și ducă preparatele la un nivel mai înalt.
Datorită experienței sale de peste 180 de ani în prelucrarea metalelor, astăzi compania oferă peste 2.000 de produse și exportă în peste 95 de țări din întreaga lume. de Buyer este recunoscută ca lider al segmentului și depune zeci de brevete în fiecare an pentru inovațiile sale.
Iată ce spune chiar Hervé de Buyer, moștenitorul afacerii, care din păcate a încetat din viață anul trecut:
"Adevărata noastră filozofie va fi să reînvățăm constant și, de asemenea, să observăm lumea din jur în general. Pentru că dacă viața poate fi înțeleasă doar privind în urmă, ea poate fi trăită și doar privind înainte.”
Distinsă cu titlul de „Living Heritage Company” de către statul francez, continuă să mențină spiritul artizanal și pasiunea pentru munca precisă, de înaltă calitate, efectuată cu grijă. Militează pentru un consum responsabil și educat, produsele lor fiind făcute să reziste foarte mulți ani. De asemenea, utilizează procese de producție ecologice care protejează mediul, în special frumoasa zonă Vosges.
În ce constă unicitatea produselor Mineral B
Colecția Mineral B este una dintre vedetele de Buyer. Produsele sunt fabricate integral din oțel carbon și au o calitate excepțională, un simbol contemporan al tradiției gastronomice franceze.
Ideale pentru sigilare, rumenire și prăjire, tigăile Mineral B sunt folosite pentru realizarea celebrei reacții Maillard: caramelizarea la suprafață a zaharurilor conținute de alimente și păstrarea frăgezimii la interior. Este o metodă culinară clasică ce folosește la începutul procesului “focul iute”, întâlnită în toate marile bucătării ale lumii.
Rezultatul este nereplicabil prin orice altă metodă de gătit, făcând deliciul oricărui gurmand: un gust fără egal precum și păstrarea vitaminelor și nutrienților în alimente.
Ce are atât de special gama Mineral B:
- Produsele sunt fabricate integral din oțel carbon 100%;
- Garantat fără PFOA și PTFE și extrem de sigure pentru folosirea zilnică;
- În procesul de producție nu se folosesc substanțe chimice;
- Sunt produse dintr-o singură foaie de oțel, fără sudură;
- Forma în stil lyonez permite transferarea cu ușurință a alimentelor gătite în farfurie;
- Mânerul este fixat în stil tradițional cu nituri, fiind curbat specific franțuzesc;
- Tigăile vin acoperite cu un strat inițial din ceară de albine, provenită chiar din stupii amplasați de compania DeBuyer în siturile fabricilor proprii. Astfel, tigaia ta ajunge la tine perfect protejată de oxidare, înainte de prima utilizare.
Cum să le păstrezi timp de mai multe generații
Specificul acestui tip de produs este că necesită o asezonare inițială (explicăm imediat) și o îngrijire diferită de celelalte tipuri de tigăi. Tigăile din oțel necesită mai multă atenție în utilizare și întreținere decât cele cu strat antiadeziv, fiind destinate pasionaților de gastronomie pentru care mai ușor nu înseamnă mai bine.
Asezonarea tigăii
Pasul 1: Tigăile Mineral B se spală cu apă fiebinte și detergent înainte de prima utilizare, pentru a îndepărta stratul de ceară de albine din procesul de fabricație.
Pasul 2: Pentru asezonare, care se face înainte de prima folosire, toarnă în vas puțin ulei și încălzește-l la foc mediu spre tare până când începe să fumege ușor.
Pasul 3: Oprește focul și, după ce se răcește, șterge excesul de ulei rămas cu un prosop de hârtie. Acum este gata de folosit pentru prima dată.
Folosirea tigăii
Încinge bine tigaia înainte de folosire testând cu o picătură de apă. Când este încălzită bine, particulele de apă vor sări din tigaie. Nu supraîncălzi vasul cât este gol și nu folosi funcția powerboost a plitelor.
După asezonare, tigaia ta este gata să-și arate calitățile ascunse. Folosește-o la temperatură înaltă pentru a sigila aroma și nutrienții din alimente. De exemplu, carnea va sta aprox. 1,5 min. pe fiecare parte. Aceasta se va desprinde cu ușurință de pe tigaie în momentul în care sigilarea este realizată. Micșorează apoi temperatura pentru procesele de rumenire și prăjire.
Având în vedere materialul folosit, poți utiliza orice tip de ustensilă în timpul gătitului, inclusiv de inox. Rezultatele vor fi excepționale, tigăile din oțel carbon scoțând din alimente tot ce e mai bun.
Pe măsură ce vasul este folosit, el va căpăta o culoare închisă. Cu cât culoarea vasului este mai neagră, cu atât stratul antiadeziv natural este mai eficient și poți începe să gătești produse delicate precum pește sau ouă. Deci nu-ți face griji că tigaia se înnegrește, este semn bun - cu cât culoarea devine mai pregnantă, cu atât calitățile antiadezive sunt mai puternice.
Curățarea și depozitarea tigăii
spală manual, cu apă fierbinte, cu sau fără detergent și se şterge imediat după cu un prosop de hârtie. Important pentru a nu rugini este să nu stea în apă și nici să nu o lași să se usuce natural.
Apoi se gresează uşor la interior, dar și pe exterior cu o cârpă sau hârtie îmbibată în ulei alimentar. Depoziteaz-o într-un loc uscat, pentru evitarea oxidării.
Evident, nu se spală nici în mașina de spălat, iar ideal ar fi să o cureți fără detergent. În cazul în care au rămas resturi pe tigaie, toarnă apă cât aceasta este încă încinsă și curăță orice rest rămas cu o spatulă.
Dacă a ruginit, curăță vasul cu un burete de sârmă și reia procesul de asezonare. Este important să usuci mereu bine tigaia după ce ai spălat-o și să nu uiți să o ungi cu ulei pe toată suprafața, inclusiv pereții laterali și exterior.
Din când în când, se recomandă și purificarea tigăilor. Pentru asta, pune sare de bucătărie în ea cât să acopere toată suprafața și încinge-o bine. Aruncă sarea și așteaptă ca tigaia să se răcească pentru a șterge urmele de sare;
h2 class="h2_info">Ce spun cliențiiAm adunat mai jos și o selecție a review-urilor primite de la clienții care au încercat tigăile de Buyer și au dorit să împărtășească din experiența lor:
”Livrată rapid, asezonată cu un singur strat de ulei ars pe flacăra deschisă, un produs excelent, estetic și calitativ, îl recomand!”
– Daniel
”Iubesc această tigăiță ce îmi amintește de vremurile copilăriei! După asezonare cu greu se mai lipește ceva de ea. Cu ouăle ochiuri am mici probleme, dar am remarcat că este vorba mai mult de temperatura tigăii. Cred că trebuie încinsă ceva mai puțin. Am făcut friptură de vacă în unt și a ieșit incredibil de bună. Inițial se lipește puțin, dar după o prăjire superficială se dezlipește singură. Nici în cazul cărnii și nici al ouălelor nu am avut probleme la spălare. Nu ramane nimic aderent, iar la spălarea în apă fierbinte se desprinde orice arsură, oricât de mică. Folosesc doar apă, fără detergent și o perie de bucătărie cu coadă. Sigur voi cumpăra și una mare, probabil de 28 cm.”,
– Client KitchenShop
”Îmi sunt atât de dragi că nu am cuvinte, respectați procesul de ardere corect și garantat aveți tigăi pe viață, Mulțumesc!”,
– Client KitchenShop
”Foarte bună, deși se înnegrește cam rău, face super clătite.”,
– Anca
”Am tigaia de numai o lună. S-a comportat așa cum mă așteptam. Am și citit, văzut câteva video-uri despre cum trebuie asezonată, îngrijită această tigaie. Încă învăț cum trebuie folosită, dar este un proces la care mă așteptam.”,
– Client KitchenShop
”Am ales acest wok din oțel carbon în defavoarea celor antiaderente pentru a putea găti în stilul tradițional asiatic, la foc mare. Pentru începători s-ar putea să fie puțin mai dificil, pentru că la temperaturi mici mâncarea se lipește de vas iar întreținerea e puțin mai pretențioasă. Odată ce înțelegi, însă, principiile sale de utilizare, îi vei putea aprecia valoarea. Căldura este distribuită uniform și mâncarea are un gust specific, care devine tot mai bun în timp.”,
– Dan
”Da, poate rugini, da, este grea, dacă înveți cum să folosești tigaia asta e cel mai bun raport preț/calitate din piață.”,
– Vlad
Pare complicat, dar odată ce înțelegi procesul nu îți va necesita mai mult de 2-3 minute pentru curățare. Folosirea unor materialelor clasice, 100% naturale și a unor procese tradiționale fac din tigăile Mineral B parteneri pe viață, iar proprietățile lor, precum și aportul de gust adus la gătit, sporesc cu timpul.
Intră și tu în rândul profesioniștilor și pasionaților de gătit din lumea întreagă și descoperă beneficii de a găti într-o tigaie de calitate, fabricată 100% din oțel carbon. Este sigură de folosit zilnic, poți folosi orice ustensilă fără grija că o vei zgâria, iar mâncarea își va păstra mult mai bine aroma și nutrienții.
În plus, sunt șanse foarte mari să o lași moștenire și copiilor tăi. Și nu uita, spălare, uscare, ulei! 😊
Alte produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: