O budincă de macaroane reinterpretată, plină de gust și culoare care delectează papilele gustative. Amestecul de ierburi aromate și felul în care o gătești îți va asigura aprecierea oricărui fan al pastelor.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 50 gr macaroane
- 75 gr bacon, feliat subțire
- 4 ouă mari
- ½ legătură pătrunjel
- 1 legătură de arpagic verde
- 50 gr unt moale
- sare și piper
Mod de preparare:
- Fierbe macaroanele al dente în apă sărată. Scurge-le și lasă-le deoparte.
- Între timp, preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Taie feliile de bacon în bucăți, așează-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul fierbinte timp de aproximativ 10 minute până când devin maro aurii și crocante.
- Sparge cu grijă ouăle și strecoară gălbenuşurile într-un vas mic.
- Mărunţeşte pătrunjelul și arpagicul și bate-le împreună cu albușurile.
- Unge cu generozitate patru tigăi mici cu unt. Adăugă câte un sfert din macaroanele gătite la fiecare tigaie și călește-le ușor pe aragaz la foc mediu.
- Toarnă amestecul de ouă și ierburi pe macaroane în fiecare tigaie și lasă-le să se închege. Apoi toarnă cu grijă câte un gălbenuș în mijlocul fiecărei tigăi și prăjește încă 5 minute.
- Condimentează cu sare și piper. Presară bucaţile de bacon deasupra și servește.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: