Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene, foarte ușor de făcut și foarte gustos, care are la bază o combinație de smântână sau frișcă și gelatină și poate fi combinat după preferință cu diverse arome sau fructe.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 300ml smântână lichidă
- 300ml lapte
- 120g zahăr
- 20g praf de gelatină
- esență de vanilie sau baton de vanilie
- mix fructe de pădure
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pas 1: Într-o cratiță mică pune la foc laptele și zahărul. Amestecă praful de gelatină cu puțină apă rece, până se omogenizează. În laptele de pe foc adaugă vanilia și smântâna lichidă.
Pas 2: Ia cratiță de pe foc și adaugă gelatina omogenizată. Dacă vrei, poți adauga și coajă rasă de lămâie, deoarece gustul de vanilie merge foarte bine cu lămâia.
Pas 3: Toarnă compoziția caldă în forme de silicon sau în boluri mici din ceramică. Lasă preparatul la frigider timp de 3-4 ore.
Pas 4: Scoate preparatul din frigider. Trece formele rapid pe sub un jet de apă caldă, pentru a scoate cât mai frumos desertul.
Pas 5: Așează câte o panna cotta pe farfurie și orneaz-o cu fructe.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: