Pastele sunt foarte uşor de preparat şi sunt ideale pentru momentele în care nu ai timp de gătit. Pastele cremoase cu ciuperci se pretează atât ca fel principal pentru masa de prânz, cât şi pentru cină. Condimentele adăugate vor conferi acestor paste o aromă specială, potenţată de parmezan şi smântână, ce completează perfect textura moale şi consistentă a ciupercilor, rezultând un preparat cu adevărat delicios!
Ingrediente:
- 350 gr de paste scurte;
- 600 gr amestec de ciuperci, feliate nu foarte subţire;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 şalote mari, feliate subţire;
- 2 linguri de coniac;
- 2 linguriţe de frunze de cimbru proaspăt, tocate fin;
- 1/4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat;
- 250 gr de caşcaval măturat sau parmezan;
- 300 gr smântână;
- 150 gr de iaurt gras;
- puţin unt;
- sare şi piper.
Mod de preparare:
Pasul 1:
Preâncălzeşte cuptorul la 190°C.
Pasul 2:
Pasul 3:
Umple o oală mare pe jumătate cu apă şi adaugă 2 linguri de sare. Aşează pe foc rapid şi adu la punctul de fierbere.
Pasul 4:
Adaugă pastele, amestecă şi lasă-le să se fiarbă pe 3 sferturi din timpul total conform instrucţiunilor de pe pachet.
Pasul 5:
Într-o tigaie adâncă, încălzeşte uleiul de măsline. Adaugă shalotele şi un vârf de sare şi găteşte timp de 3 minute, până când acestea se înmoaie şi încep să devină translucide.
Pasul 6:
Pasul 7:
Adaugă coniacul, cimbrul şi piperul negru şi continuă să găteşti 2-3 minute.
Pasul 8:
Într-un castron mare, amestecă jumătate din cantitatea de caşcaval/parmezan şi toată smântâna şi iaurtul. Se adaugă amestecul de ciuperci şi se amestecă, apoi se adaugă şi pastele.
Pasul 9:
Se condimentează cu sare şi piper după gust. Toarnă amestecul în tava pregătită şi presară-l cu caşcavalul/parmezanul rămas.
Pasul 10:
Pofta mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: