Sous Vide este o metodă de gătit lentă, precisă şi savuroasă, cu rezultate uniforme şi sănătoase. De exemplu, pieptul de raţă pregătit de Chef Sidia Sissoko prin această metodă are nevoie de exact 57˚C constant menţinute, deoarece la temperaturi mai ridicate carnea de raţă se rigidizează. Dar să lăsăm reţeta să vorbească!
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 2 bucăţi de piept de raţă;
- 2 crenguţe cimbrişor;
- 1 crenguţă rozmarin;
- 1 căţel de usturoi, zdrobit;
- 25g unt;
- sare şi piper, după gust.
Cum se face:
Pasul 1: Pregăteşti carnea pentru vidare. O aşezi în punga de vidare, pui untul deasupra şi apoi aranjezi pe ea cimbrişorul, rozmarinul şi usturoiul. Videzi punga cu ajutorul aparatului pentru vidare.
Pasul 2: Pregăteşti baia de sous vide. Pui apă într-o oală adâncă şi setezi aparatul de gătit sous vide la temperatura de 57˚C. Când aparatul indică temperatura setată, aşezi punga vidată în apă, astfel încât să fie cuprinsă uniform de apă, şi o laşi acolo o oră. Fără mirosuri, fum, deranj şi fără un munte de vase murdare, carnea fierbe uniform în suc propriu, înglobează aromele ingredientelor din pungă şi nu îşi pierde din greutate.
Pasul 3: Desfaci punga vidată, scoţi carnea perfect şi unifom fiartă, îmbibată cu tot buchetul de arome şi o usuci uşor cu prosoape de hârtie. Apoi crestezi ambele bucăţi de piept de pui pe fiecare parte cu piele.
Pasul 4: Caramelizezi 40 secunde pe fiecare parte într-o tigaie bine încinsă cele două bucăţi de piept de raţă, chiar dacă sunt gătite, aşezându-le mai întâi pe partea crestată, iar la servire poţi asocia o garnitură de morcovi şi ciuperci, călite în grăsimea lăsată de carnea de raţă.
Sfat: Dacă nu vrei să consumi carnea imediat, poţi să pui punga vidată într-un vas cu apă şi gheaţă, să o răceşti brusc pentru a-i opri procesul de gătire, iar apoi o poţi depozita în congelator.
Să ai poftă!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: