Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate decât pizza. Toată lumea iubește pizza. Indiferent dacă ești fan dovedit care nu concepe să își diversifice dieta cu altceva sau o persoană mai atentă cu ce mănâncă, din când în când tuturor ni se face poftă de acest preparat tipic italienesc. Vezi mai jos una din rețetele cu ingrediente clasice și ușor de preparat.
Ingrediente pentru 1 pizza făcuta pe o tavă de 32 cm.
Ingrediente aluat:
- 220 g faină;
- 5 g sare;
- 5 g zahăr pudră;
- 10 g drojdie (proaspătă sau uscată);
- 2 linguri ulei de măsline;
- 10 cl apă caldă.
Ingrediente sos de roșii:
- 3 linguri sos de roșii;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 cățel de usturoi, zdrobit;
- 1 vârf de zahăr pudră;
- sare și piper după gust.
Ingrediente conținut:
- 200 g mozzarella;
- 100 g ciuperci mici feliate;
- 100 g pepperoni feliat;
- 50 g ceapă feliată (~o ceapă medie);
- 50 g brânză rasă;
- 10 măsline verzi;
- 1 ardei gras verde.
Timpi:
- Timp de pregătire: 40 min
Cum se face:
Pasul 1: Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia.
Pasul 2: Turnați uleiul de măsline și apa caldă.
Pasul 3: Frământați amestecul, folosindu-vă mâinile, până ce obțineți un aluat moale și puțin elastic.
Pasul 4: Presărați făina pe tava de pizza și întindeți aluatul direct pe suprafața acesteia.
Pasul 5: Amestecați sosul de roșii cu uleiul și cu usturoiul zdrobit. Adăugați zahăr, sare și piper, după gust. Puneți sosul rezultat pe aluatul de pizza.
Pasul 6: Tăiați mozzarella în felii și așezați-le pe aluat. Adăugați măslinele, feliile de ceapă și bucățelele de ciuperci.
Pasul 7: Feliile subțiri de pepperoni le distribuiți în mod uniform pe aluat, împreună cu brânza rasă.
Pasul 8: Introduceți preparatul la cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 240°C (460°F).
Tips:
- Adaptați rețeta la dimensiunile tăvii de pizza: renunțați la 1/4 din cantitate, pentru tava de 30 cm sau la 1/3 din cantitate, pentru tava de 26 cm.
Vă urăm poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: