Fructele de mare sunt un deliciu, fără doar şi poate și deși nu le mâncăm zilnic, nefiind mâncăruri tradiţionale româneşti, vara ne putem încumeta să le preparăm. Zwilling vă propune o reţetă simplă cât ai zice peşte care să vă ducă cu gândul la vacanță.
Ingrediente:
Pentru maioneză:
- 1/2 buchet de mărar proaspăt
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță de muştar
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
- sucul de la o lime
- sare și piper
- 1 praf de zahăr
Pentru sosul de ardei roșu:
- 200 gr pastă de ajvar (un bulion de ardei)
- 2-3 lingurițe de miere
Pentru fructele de mare:
- 4 crevete King Prawn, cu cap și coajă
- 4 crevete medii, cu cap și coajă
- 8 scoici Saint Jacques (Scallop)
- 8-12 scoici Amandes de mer
- 4 calamari mici, curățați
- sare și piper
- 1 ceapă șalotă
- 2 legături de ceapă verde
- 50 gr unt clarifiat
- 50 ml de supă de legume
- sucul de la o lime
Mod de preparare:
- Pentru a pregăti maioneza, spală mărarul, usucă-l, alege frunzele și toacă-le fin.
- Adaugă gălbenușul de ou, muștarul, uleiul de floarea soarelui și sucul de lime într-un borcan înalt și îngust sau într-un vas de mixat.
- Pune blenderul vertical în partea inferioară a vasului și ridică-l încet până când obții o cremă groasă de maioneză.
- Amestecă în maioneză și adaugă mărarul plus 4-6 linguri de apă rece până când ai un sos fin. Condimentează cu zahăr, sare și piper după gust. Pune sosul în frigider să se răcească până în momentul servirii.
- Pentru a face sosul de ardei, amestecă împreună pasta ajvar și mierea. Condimentează bine cu sare și piper.
- Spală crevetele și usucă-le cu șervete de hârtie. Condimentează fructele de mare cu sare și piper. Curăță scoicile și aruncă orice cochilie care este deja deschisă.
- Curăţă și toacă fin ceapa șalotă și ceapa verde.
- Preîncălzeşte cuptorul la 50°C.
- Topește 25 gr de unt clarifiat într-un wok și prăjește crevetele pe ambele părți timp de aproximativ 2-3 minute. Ia-i de pe foc și menține-i la cald în cuptor.
- Gătește scoicile în aceeași tigaie împreună cu ceapa șalotă până când aceasta devine translucidă. Adaugă ceapa verde împreună cu supa de legume, pune capacul și fierbe ușor timp de 4-5 minute. Condimentează cu suc de lime, sare și piper după gust. Aruncă orice cochilie care nu s-a deschis în timpul gătitului.
- Pe un platou pune crevetele, scoicile și sosurile și servește-le calde.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: