China este bogată în mâncăruri delicioase. Preparatele chinezeşti sunt renumite pentru culoarea, textura, gustul şi aspectul lor unic. Chow Mein (chǎo-miàn), sau, în româneşte, tăiţeii prăjiţi, este una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti, fiind un fel de mâncare rapid de preparat şi reconfortant.
Timp de gătire: ~30 minute
Ingrediente:
- 200 g noodles
- 1 piept pui ~500 g
- 400 g ciuperci
- 2 ardei capia
- 2 morcovi
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri sos soia dark
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură sos picant
- 1/2 linguriţă condiment 5 arome
- 1/2 linguriţă chilli
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 linguriţă praf usturoi
- 1 linguriţă amidon
- 50 g frunze ceapă verde
- seminţe de susan
Cum se face:
Pasul 1: Pieptul de pui se taie în cubuleţe mici. Se adaugă o lingură de sos de soia dark şi se lasă la marinat 10-15 minute.
Pasul 2: Tragem puiul la wok, la foc iute, în puţin ulei.
Pasul 3: Adăugăm legumele tăiate fideluţă şi ciupercile felii subţiri şi sotăm uşor.
Pasul 4: Adăugăm apă cât să le acopere, sosul picant, zahărul brun şi o lingură de sos soia dark.
Pasul 5: Adăugăm apoi condimentele: 5 arome, ghimbirul, chilli, usturoiul, o linguriţă amidon şi lăsăm pe foc aproximativ 5 minute.
Pasul 6: Fierbem apa într-un vas şi când clocoteşte adăugăm tăiţeii şi îi lăsăm 1-2 minute.
Pasul 7: Scurgem tăiţeii de apă şi îi adăugăm în wok. Amestecăm şi lăsăm jumătate de minut pe foc, ca să se întrepătrundă aromele.
Pasul 8: Punem în boluri şi adăugăm ceapa verde tăiată oblic şi câteva seminţe de susan.
Să ai spor şi poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: