Gros si cremos, risotto este un fel de mâncare tradiţională din nordul Italiei, simplu de preparat şi care se potriveşte perfect ca prânz sau cină. Dacă eşti amator de risotto, te invităm să încerci reţeta noastră, perfect completată de puţin şofran, gorgonzola şi parmezan.
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 200 gr orez special pentru risotto
- 650 ml supă pui
- 1 ceapă medie
- 1 căţel usturoi
- 2 frunze dafin
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 4 linguri ulei
- 100 ml vin sec
- 1 pliculeţ şofran
- 50 g gorgonzola
- 25 g parmezan ras
- 25 g unt
- sare, piper
Timp:
- Timp de preparare: 35 minute
Cum se face:
Pasul 1: Într-o tigaie se căleşte la foc mediu ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, împreună cu foile de dafin şi cimbrul.
Pasul 2: Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă orezul şi se prăjeşte 2 minute, până devine transparent.
Pasul 3: Se dă focul la maxim şi se pune vinul. Acesta se va evapora rapid. Se va adăuga puţină sare şi piper.
Pasul 4: Se dă focul la mediu spre mic şi se adaugă supa încet, câte un polonic o dată, pe măsură ce se absoarbe lichidul. Se amestecă în orez constant, ca acesta să devină cremos. După ultimul polonic de supă se adaugă şi şofranul dizolvat înainte în puţină apă.
Pasul 5: Se opreşte focul şi se adaugă în orez brânzeturile şi untul, amestecând rapid până se topeşte untul, apoi se acoperă şi se lasă ~5 minute, să se aşeze.
Îți urăm poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: