• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Setul de oale pentru gătit – un must have în orice bucătărie

Setul de oale pentru gătit – un must have în orice bucătărie

Unele oale nu sunt făcute pentru aventuri scurte, ci pentru o relație de-o viață. Cu sfârâieli, cu clocoteli, cu rețete vechi și tehnici noi. Dacă asta este ceea ce cauți, atunci este bine să investești în vase de calitate, care să-ți fie alături mereu și pe care să te bazezi atât pentru lucruri mici, de zi cu zi, cât și pentru momente importante. La fel ca într-o relație de cuplu.

Astăzi vom trece prin cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un set de oale, care sunt testele pe care trebuie să le treacă și cum îți alegi sortitul.

De ce să alegi un set de calitate?

E clar, atunci când găsim ceva perfect, ne-am dori mai mult. Tocmai de aceea, atunci când găsești o oală de calitate, rezistentă, care nu schimbă cu nimic gustul mâncării, se încălzește uniform, se curăță ușor, vrei pe toate dimensiunile.

Mai mult decât atât, la fel ca în cazul sufletului pereche, lista continuă și cu lucruri pe care poate nu știai că le cauți, precum finisaj foarte elegant și frumos, sistem de gradare pe interior, sită de scurgere a lichidelor pe lateralele capacelor și multe altele. Iar ca să fie pachetul complet, le poți folosi și pe aragaz și pe orice tip de plită, inclusiv cu inducție.

Știi care este partea cea mai bună?

Acest set de oale chiar există, este accesibil și chiar suficient pentru toată lumea. 😊

Indiferent de ce gătești de obicei acasă, cu siguranță ai nevoie de mai multe dimensiuni, fie că prepari o ciorbă pentru toată săptămâna, fierbi niște paste sau vrei să încălzești mâncarea rapid și uniform.

Cele mai importante lucruri de care să ții cont când alegi un set de oale

Deși la prima vedere multe produse pot părea similare, chiar dacă le despart câteva sute de lei în costul de achiziție, sunt destul de multe detalii care contează.

Material

Cel mai important aspect este materialul, care trebuie neapărat să fie unul de calitate. Dacă faci compromisuri și alegi oale mai ieftine sau smălțuite, de exemplu, substanțele toxice pe care le conțin vor intra în contact direct cu mâncarea la prima zgârietură sau erodare.

Urmările sunt foarte serioase, ajungând chiar la dereglări ale tiroidei și ale sistemului endocrin. Riscul este cu atât mai mare în cazul celor mici, care au organismul în dezvoltare.

Ce materiale sunt sigure:

  • Ceramica
  • Sticla
  • Fonta
  • Inoxul de calitate (18/10, adică 18% crom și 10% nichel, singurele care nu elimină chimicale în mâncare)
  • Lutul (vasele de pământ)

În cazul tuturor materialelor este foarte important să nu fie emailate, smălțuite sau orice altă combinație de materiale. Acestea conțin multe substanțe toxice, de la plumb sau cupru, la politetrafluoretilenă (PTFE) în cazul teflonului, care ajung direct în organism. În funcție de calitatea produsului, teflonul se va eroda, mai devreme sau mai târziu, însă în mod sigur va deveni toxic la un moment dat.

Am mai scris și aici despre importanța materialelor și ce să alegi pentru a prepara mâncare sănătoasă și a nu-ți pune sănătatea în pericol.

Finisaje și detalii

Finisajele de calitate, atent gândite, nu sunt doar detalii de design. Sunt detalii mai ales de funcționalitate, care contează enorm atunci când gătești mai des decât ocazional.

Este foarte important ca mânerele să fie bine fixate cu ajutorul șuruburilor, astfel încât să le poți manevra ușor, să reziste în timp, să le poți folosi atât pe plită, cât și la cuptor, dar să fie și ușor de curățat și depozitat.

Un alt detaliu important este să nu existe la interior elemente din mâner. Multe vase sunt prinse la interior cu șuruburi din aluminiu, care devine toxic în contact cu mâncarea.

Capacul este un detaliu destul de ușor de trecut cu vederea. De câte ori ai stat să analizezi cum arată și se așează capacul pe o oală?

Unele capace au sită încorporată pe lateral, astfel încât lichidul să se scurgă constant fără să fie nevoie să îndepărtezi capacul. Astfel, reduci și riscul de accidentări cu apa fierbinte care se adună pe capac.

capac oala

După cum poți vedea, sunt destul de multe detalii pe care, dacă un set de oale le îndeplinește, înseamnă că sunt de calitate, investite cu multă atenție, iar procesul de fabricare nu este realizat pe repede înainte.

Setul de vase de la Zokura este exemplul perfect de calitate și detalii care fac diferența. 

set vase din inox

Un alt detaliu al oalelor de la Zokura, pe care nu l-am menționat mai sus, este sistemul de gradare pe care îl poți găsi la interior. Te ajută, astfel, să urmezi rețetele tale preferate și să măsori totul direct în oală, fără să fie nevoie de alte accesorii.

Întreținerea și depozitarea seturilor de oale

Partea cea mai bună la un set de oale este că le poți depozita una în cealaltă, așa că nu îți ocupă mult spațiu. Sigur le găsești un loc al lor, oricât de mică ar fi bucătăria ta.

Curățarea este foarte ușoară având în vedere că materialul este de foarte bună calitate. Se poate spăla de mână rapid, nu rămân urme de la mâncare și nici nu are zone mai greu accesibile, cum ar fi în jurul mânerelor, de exemplu.

Se pot spăla și la mașina de spălat vase, așa că dacă ai una, deja ai mai tăiat un lucru de pe lista de ”to do”din bucătărie.

set oale

Un truc pe care îl poți folosi pentru a reda luciul inoxului este să fierbi un litru de apă cu câteva pliculețe de sare de lămâie. Cu acest amestec poți curăța orice suprafață sau accesoriu din inox. Nu dă greș nici zeama de lămâie, iar partea bună este că așa contribui și la igienizarea vaselor în care gătești.

Un set de oale pentru o aventură sau o viață?

Este foarte greu să faci alegerea corectă când ai la dispoziție atât de multe opțiuni, atât de diferite. Informează-te constant și ideal fă-ți o listă de materiale și produse pe care să le ai în casă, care sunt absolut necesare și reprezintă investiții foarte bune.

O investiție bună înseamnă să le folosești constant, să le achiziționezi din surse de încredere, să fie realizate din materiale sănătoase și durabile. Ca orice lucru pe care îl cumperi, este mai bine să dai mai mulți bani pe ceva ce te va ține ani buni, decât să dai mai puțini bani pe ceva care va trebui înlocuit frecvent.

Pe termen lung te va costa mai puțin un produs de calitate, iar dacă te gândești și la costurile legate de sănătate, tot ce folosim zilnic necesită o atenție foarte mare.

Așa cum am spus și la început, vasele de calitate, sunt făcute pentru o viață de gătit. Alege întotdeauna produse calitative, pe care le schimbi extrem de rar sau poate niciodată, decât să le înlocuiești la câteva luni sau 2-3 ani.

Tu ce alegi?

Alte produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: