Ce putem servi cu un sos pesto? Ce poftim, dar mai ales paste, pizza, brânzeturi, ouă-ochiuri la micul dejun, foccacia, chiftele, salate, o friptură de pui sau peşte la grătar. Şi lista este deschisă. Prietenul nostru, renumitul Chef Daniel Wendorf ne-a învăţat cum să preparăm un sos pesto cu leurdă şi te invităm să parcurgi alături de noi această scurtă şi savuroasă călătorie culinară.
Timp de gătire: ~2 ore
Ingrediente:
- 130g leurdă
- 50g parmezan ras
- 25g caju
- 100ml ulei de măsline
- Sare
Cum se face:
Pasul 1: Prăjeşti cele 25 de grame de caju în cuptorul încălzit la 175˚C, până observi că au căpătat o culoare auriu-maronie.
Pasul 2: Cu ajutorul unui blender mărunţeşti leurda, turnând în prealabil cantitatea de ulei de măsline.
Pasul 3: Adaugi în blender parmezanul şi alunele caju, le omogenizezi cu leurda şi potriveşti uşor gustul presărând sare.
Pasul 4: Ai grijă să nu supramixezi compoziţia, pentru a-şi păstra frumoasa culoare verde. Dacă nu îl serveşti imediat, aşezi sosul într-un bol în frigider, întotdeauna acoperit de un strat de ulei, pentru a nu oxida.
Să ai spor şi poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: