Tarta cu fructe este acel desert pe care nu vei regreta niciodată că l-ai încercat. În afara faptului că arată irezistibil indiferent de fructele pe care le folosești este un adevărat răsfăț culinar. Și dacă folosești aluat pufos de cumpărat o poți face în doar jumătate de oră. Dacă te-am făcut să înghiți în sec, nu mai sta pe gânduri și treci la fapte!
Ingrediente:
- 250 gr brânză ricotta
- 2 linguri de miere
- zeama de la 1 lămâie
- 1-2 foi de aluat franțuzesc
- 1 jalapeño, feliat fin(pentru reteta click aici.)
- 500 gr de prune roșii mari, tăiate felii subţiri
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Pas 1 - Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Pas 2 - Pune ricotta, mierea și zeama de lămâie într-un bol și bate-le împreună până când compoziția devine omogenizată și ușor pufoasă.
Pas 3 - Întinde aluatul într-o tavă de copt și împrăștie deasupra lui compoziția rezultată într-un strat uniform.
Pas 4 - Așează feliile de prună astfel încât să acoperi toată suprafața tartei.
Pas 5 - Coace timp de ~20 de minute sau până când aluatul devine ușor maro-auriu pe margini.
Pas 6 - Permite prăjiturii să se răcească, 15-20 de minute înainte de servire. Tapetează cu zahăr pudră, taie-o în felii generoase și servește-o.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: