Tonul proaspăt este un peşte numai bun pentru grătar, mai ales preparat după această rețetă. Cel mai simplu, și cel mai gustos este să gătești fileurile de ton asezonate echilibrat și cu discreție, cu ingrediente din bucătăria japoneză, astfel ca gustul lor natural să fie susținut și pus în evidență, nu acoperit.
Ingrediente pentru 4 porții
- 3 linguri sos de soia puțin sărat
- 1 linguriță de Mirin (vin dulce din orez, Japonez)
- 1 linguriță de coniac
- 4 fripturi de ton, fiecare ~150 g
- 4 linguri cu vârf de maioneză japoneză (Kwepie)
- 1 lingură cu vârf de pastă albă Miso
- 8 fire de coriandru
- ulei de măsline
Mod de preparare
- Amestecă împreună sosul de soia, mirinul și coniacul pe o farfurie mare.
- Întoarce fripturile de ton în această marinadă și lăsă-le să stea în lichid timp de aproximativ 10 minute.
- Între timp, pune maioneza într-un castron, adăugă pastă miso și amestecă până când este omogenizată bine.
- Pune tulpinile de coriandru în apă răcită cu gheață până când sunt folosite.
- Preîncălzeşte o tigaie grill pe căldură medie, după care unge-o cu ulei de măsline și măreşte căldura.
- Pune fripturile să se usuce pe hârtie de bucătărie înainte de a le pune în tavă.
- Prăjește fripturile în tigaie timp de aproximativ 30 secunde înainte de a le ridica ușor cu o spatulă. Rotește fripturile cu 90° și lasă-le pe grătar timp de încă 30 secunde. Acest lucru creează un model de grătar încrucișat
- Întoarce fripturile și urmează procedura de la pasul de mai sus
- Scoate din tigaie și servește după cum dorești cu maioneză și coriandru măcinat deasupra
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: