Vara este sezonul vacanţelor, al petrecerilor cu prietenii, al distracţiei şi al...băuturilor fine, alcoolizate, în culori vii de îţi fură privirea şi cu o savoare care îţi zgândăre simţurile. Un cocktail de vară delicios pregătit chiar de tine, răcoritor şi aromat, poate fi alegerea perfectă.
Tequila Sunrise
Ingrediente:
- 120 ml de suc de portocale,
- 60 ml tequila,
- 15 ml grenadine,
- gheaţă.
Cum se face:
Se toarnă tequila şi sucul de portocale într-un pahar tip sondă, peste cuburi de gheaţă, şi se agită un pic. Se adaugă grenadine-ul, turnând încet, spre marginea paharului. Acesta se va lăsa uşor la bază, creând efectul sunrise (răsărit), de unde şi denumirea băuturii.
Decor:
Se foloseşte o felie de portocală şi o cireaşă.
Blue Lagoon
Ingrediente:
- 30 ml vodcă,
- 30 ml curaçao,
- limonadă,
- gheaţă.
Cum se face:
Se toarnă vodca şi lichiorul de curaçao peste gheaţă într-un pahar înalt, cu sau fără picior.
Se adaugă limonadă până se umple paharul .
Decor:
Un fruct roşu – o cireaşă, o zmeură, o capşună.
Pina Colada
Ingrediente:
- 50 ml suc de ananas,
- 50 ml rom alb ,
- 35 ml lichior de cocos,
- friscaă,
- gheaţă zdrobită.
Cum se face:
Se amestecă toate ingredientele în blender sau shaker şi se toarnă conţinutul într-un pahar cu picior lung.
Decor:
Felie de ananas, o cireaşă confiată şi o umbreluţă de cocktail va completa de minune această băutură exotică.
Sex on the beach
Ingrediente:
- 30 ml vodcă,
- 30 ml lichior de piersici,
- 75 ml suc de portocale,
- 75 ml suc de merişoare,
- 6-7 cuburi de gheaţă.
Cum se face:
Se pune gheaţa în pahar şi se toarnă, în ordine: vodca, lichiorul, sucul de portocale şi sucul de merişoare .
Decor:
Se serveşte în pahar înalt, cu picior cu o felie de portocală şi o cireaşă.
Kamikaze
Ingrediente:
- 30 ml vodcă,
- 30 ml triplu sec,
- 30 ml suc de lime.
Cum se face:
Se pun într-un shaker toate ingredientele, se agită şi se toarnă într-un pahar de cocktail. Se bea fără gheaţă .
Decor:
Se foloseşte o felie limetă.
Blue Margarita
Ingrediente:
- 40 ml tequila,
- 20 ml cointreau,
- 20 ml suc de limetă,
- 10 ml curaçao,
- sare marină,
- gheaţă.
Cum se face:
Marginea paharului se umezeşte cu lămâie, apoi se trece prin sare de mare. Se pun băuturile şi gheaţa într- un shaker, se agită bine, cam un minut, şi se toarnă în pahar. Se mai poate adăuga gheaţă.
Decor:
Se foloseşte o felie de limetă.
Cuba Libre
Ingrediente:
- 60 ml rom,
- sucul de la o jumătate de lămâie,
- cola,
- gheaţă.
Cum se face:
Se pune gheaţă într-un pahar şi se toarnă întâi sucul de lămâie, apoi se pune romul şi se umple cu cola.
Decor:
Felie de lămâie şi un pai.
Mojito
Ingrediente:
- 40 ml rom ,
- 12 frunze de mentă,
- linguriţă de zahăr brun,
- 15 ml de suc de limetă,
- 60 ml apă minerală,
- gheaţă.
Cum se face:
Se pune menta într- un pahar şi se zdrobeşte uşor, după care se adaugă gheaţa pisată, zahărul, sucul de limetă şi romul. Se amestecă bine şi se adaugă apa minerală.
Decor:
Se serveşte în pahar mare, decorat cu felii de limetă şi cu mentă proaspătă.
Bloody Mary
Ingrediente:
- 40 ml vodcă,
- două picături de sos Worceste,
- picatură de sos tabasco ,
- 60 ml suc de roşi,
- sucul de la o jumătate de lămâie,
- sare şi piper,
- cuburi de gheaţă.
Cum se face:
Se pun cuburile de gheaţă într-un shaker, se adaugă ingredientele, se amestecă bine şi se toarnă în pahar.
Decor:
Cu un fir de pătrunjel sau de ţelină, o felie de limetă, o fâşie de castravete… orice cât timp e verde.
Cosmopolitan
Ingrediente:
- 60 ml vodcă,
- 15 ml suc de merişoare,
- 15 ml triplu sec,
- 15 ml suc de limetă ,
- 3 cuburi de gheaţă.
Cum se face:
Se pun toate ingredientele în shaker, se agită bine şi se toarnă într-un pahar de Martini.
Decor:
O felie de limetă prinsă pe marginea paharului.
Manhattan
Ingrediente:
- 30 ml vermut dulce,
- 30 ml whisky,
- gheaţă.
Cum se face:
Se amestecă toate ingredientele şi se toarnă într-un pahar.
Decor:
Cireaşă pe fundul paharului.
Caipirinha
Ingrediente:
- 60 ml pitu cachaça,
- 25 gr zahăr brun,
- 1 lime,
- cuburi de gheaţă.
Cum se face:
Se taie lime-ul felii groase se pun ȋntr-un pahar, se adaugă zaharul şi se zdrobesc cu un pistil până se dizolvă zaharul. Se adaugă gheaţa zdrobită până se umple paharul şi se toarnă deasupra pitu cachaca.
Decor:
Se foloseşte o felie de lime.
Produse recomandate:
Pahar dublu masura pentru cocktail, inox, 25/50 ml, Cupru - Kitchen Craft
Cod: BCLLJIG
Forma sferica pentru gheata, silicon, 21,5 x 7 x 4 cm, Rosu - Kitchen Craft
Cod: CWICEBALLRED
Alte articole care te-ar putea interesa: