• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Alimentaţia sănătoasă la îndemână

Alimentaţia sănătoasă la îndemână

Gătitul la aburi este o alternativă sănătoasă în prepararea alimentelor. Beneficiile nu sunt doar alimentele care păstrează mirosul şi culoarea lor naturală, ci şi conservarea micronutrientilor naturali şi a vitaminelor. Mese întregi cu 2-3 feluri pot fi gătite folosind un aparat electric de gătit la aburi. Multe dintre acestea au compartimente suprapuse unde se pot pune carne, legume şi desert perfect separate.  Gătirea unei mese la abur este uşor de făcut pentru că pur şi simplu aruncaţi înăuntru toate ingredientele şi o lăsaţi să gătească pe cont propriu.

Gătitul legumelor

De cele mai multe ori, atunci când gătiţi legume pe foc direct, veţi sfârşi cu ele moi şi fără culoare şi cu apă care va conţine mai mulţi nutrienţi decât legumele preparate. Când aburiţi legumele într-un aparat electric, apa se evaporă prin supapa din partea superioară, lăsând legumele arătoase şi gătite delicat.

 

Gătitul orezului sau al cuş-cuşului

Gătitul perfect al orezului este o abilitate dificil de stăpânit. Majoritatea oamenilor devin nerăbdători când aşteaptă orezul să fie complet gătit când acesta se găteşte pe aragaz. Să nu mai vorbim de şansa de a arde fundul vasului, determinând orezul să dezvolte un gust şi un miros neplăcut. Atunci când găteşti la aburi orezul, într-o oală electrică, orezul este gătit la perfecţiune prin utilizarea timerului încorporat. Aburul din apa fierbinte scapă prin ventilul cu care este prevăzută oala şi rezultă un orez pufos şi bine fiert.

 

Gătitul peştelui şi al cărnii

Şi în cazul peştelui sau al fructelor de mare, gătitul la aburi este o alegere bună. Mai ales dacă în loc de apă foloseşti zeamă de supă sau vin. Aburii fierbinţi vor purta aromele către carnea de peste, care va rămâne suculentă. Dacă vrei să găteşti carne la aburi, alege puiul şi carnea de porc, dar evita carnea de vită care are nevoie de mai multă căldură că să se pătrundă.

 
 

Gătitul dulciurilor

Cine a spus că prăjiturile se fac numai la cuptor sau în frigider… Toată bucătăria asiatică este plină de dulciuri delicioase gătite exclusiv la abur. Şi dacă nu sunteţi un fan al acestora puteţi să faceţi de la brioşe cu fructe până la aproape orice fel de budincă şi evident gustoasele găluşti cu prune chiar în oală electrică.

 
 

 Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: