Falafelul propus de Chef Daniel Wendorf este o chiftea arăbească preparată din năut cu verdeaţă şi condimentată cu mirodenii exotice. Crocantă la exterior, pufoasă la interior, are un gust dumnezeiesc de bun şi se prepară foarte uşor.
Ingrediente:
- 200 gr năut;
- 2 ouă;
- 100 gr. pesmet de pâine;
- 100 gr. ceapă;
- 100 gr. dovlecel;
- 1 căpăţână de usturoi;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 10 gr. seminţe coriandru;
- 6 gr. Nigella Sativa;
- 2 gr. Răz el Hanout;
- 1 gr. chilli;
- 2 gr. chimion;
- 10 gr. praf de copt;
- sare;
- piper;
- ulei de palmier.
Mod de preparare:
Pas 1: Puneţi năutul într-un castron, acoperiţi cu apă rece şi lăsaţi-l la înmuiat timp de 12 ore.
Pas 2: Strecuraţi boabele de năut şi uscaţi-le pe un prosop. Mărunţiţi uşor boabele cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Pas 3: Mărunţiţi de asemenea ceapa, usturoiul şi dovlecelul şi trageţi-le la tigaie în puţin unt. Adăugaţi pătrunjelul.
Pas 4: Râşniţi seminţele de coriandru, nigella şi chimionul.
Pas 5: Adăugaţi toate ingredientele într-un vas şi amestecaţi. Condimentati după gust cu sare, piper şi chilli.
Pas 6: Formaţi bilele din compoziţie şi prăjiţi-le la 175°C până când acestea devin la culoare auriu-maronii şi au textura crocantă.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: