Nu toate rețetele care fac furori pe mese trebuie să te țină cu orele în bucătărie sau să conține te miri ce ingrediente nemaiauzite. Oricât de clișeic ar suna, simplitatea chiar este uneori cea mai bună rețetă. Francezii de la Emile Henry propun astăzi un aperitiv pentru petreceri și mese festive, care se gătește și se servește pe același platou ceramic: Aperitivo.
Ingrediente:
- 10 roșii cherry
- 1 dovlecel mare
- 40 g brânză feta fărâmițată
- 10 măsline negre, feliate
- Ulei de măsline
- Sare, piper
- Câteva fire de chives sau ceapă verde
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Taie roșiile cherry în sferturi. Cu ajutorul unei mandoline, feliază dovlecelul în felii de aproximativ 1,3 cm grosime.
Așază feliile de dovlecei pe platourile Aperitivo de la Emile Henry. Presară sare și piper. Acoperă fiecare felie cu puțină brânză feta, sferturi de roșii cherry și felii de măsline negre. Stropește cu puțin ulei de măsline și presară chives mărunțit sau ceapă verde tocată.
Pune platourile în cuptor la 200°C și lasă-le timp de 15 minute.
Servește aperitiviele calde direct pe platourile Aperitivo.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: