Primele superstaruri de pe “covorul roșu” al mesei festive, aperitivele sunt promisiunea unei experiențe culinare spectaculoase care abia începe, deci e important să fie remarcabile. Rețeta propusă de Emile Henry are toate șansele să nu treacă necomplimentată: se pregătesc rapid, se servesc proaspăt scoase din cuptor, arată irezistibil și ascund câteva ingrediente surpriză care vor uimi papilele gustative..
Ingrediente:
- 225 g brânză ricotta
- 60 g fistic
- 60 g merișoare deshidratate
- 2 linguri de miere
- 1 cartof dulce mic
- Câteva fire de chives sau ceapă verde
- Ulei de măsline
- Sare, piper
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Folosește un cuțit ca să toci fisticul. Într-un castron pune brânza ricotta, fisticul tocat, merișoarele uscate, mierea, sare, piper și 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă întreaga compoziție.
Taie cartoful dulce în felii de aproximativ 1,3 cm grosime. Așază feliile pe platourile Aperitivo de la Emile Henry. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și presară sare și piper.
Acoperă fiecare felie cu compoziția de brânză ricotta. Presară deasupra puțin chives sau ceapă verde mărunțită.
Pune platourile în cuptor la 200°C și lasă-le timp de 15 minute.
Servește aperitiviele calde direct pe platourile Aperitivo.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: