Cafeaua fără ceva bun şi dulce de pus acolo, pe farfurioară, parcă nu merge. Savurează cafeaua preferată în combinație cu niște biscuiţi plini de arome pe care să-i mănânci cu poftă ca să fie răsfățul complet.
Biscuiți cu fructele confiate și migdale by Staub
Ingrediente pentru 25-30 biscuiți:
- 75 gr migdale întregi
- 2 linguri de zahăr
- 125 gr unt moale
- conţinutul unei păstai de vanilie
- 50 gr zahăr brun
- 1 ou
- 175 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 100 gr fructe confiate mărunțite
Mod de preparare:
- Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
- Toacă mărunt migdalele, amestecă zahărul cu 2-3 lingurițe de apă fierbinte și amestecă-l cu migdalele tocate. Răspândeşte amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute, până obții o culoare maro aurie și zahărul se caramelizează ușor. Folosește o lingură pentru a amesteca ocazional.
- Bate untul cu vanilia și zahărul până devin cremoase, apoi amestecă oul.
- Amestecă făina cu praful de copt și toarnă peste amestecul de unt, amestecă ușor să se încorporeze și apoi adaugă migdalele caramelizate și fructele confiate în aluat.
- Cu ajutorul unei cupe formează bile de aluat de 2-3 cm. Așează-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, cu spațiu între ele și aplatizează-le puțin.
- Coace biscuiții în cuptor timp de 15-20 de minute până când devin de culoare maro aurie.
- Înainte de servire lasă-i să se răcească pe un suport.
Biscuiți cu ciocolată neagră și nuci by Staub
Ingrediente pentru 25-30 biscuiți:
- 75 gr de nuci întregi
- 2 linguri zahăr
- 125 gr unt moale
- 50 gr zahăr brun
- 1 ou
- 150 gr făină
- 2 lingurițe pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 50 gr fructe confiate mărunțite
- 50 gr ciocolată neagră mărunțită
Mod de preparare:
- Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
- Toacă mărunt nucile, amestecă zahărul cu 2-3 lingurițe de apă fierbinte și amestecă-l cu migdalele tocate. Răspândeşte amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute, până obții o culoare maro aurie și zahărul se caramelizează ușor. Folosește o lingură pentru a amesteca ocazional.
- Bate untul cu vanilia și zahărul până devin cremoase, apoi amestecă oul.
- Amestecă făina cu pudra de cacao și adaugă în amestecul de unt. Amestecă ușor să se incorporeze și apoi adaugă și nuca caramelizată, fructele confiate și ciocolata în aluat.
- Cu ajutorul unei cupe formează bile de aluat de 2-3 cm. Așează-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, cu spațiu între ele și aplatizează-le puțin.
- Coace biscuiții în cuptor timp de 15-20 de minute până când devin de culoare maro aurie.
- Înainte de servire lasă-i să se răcească pe un suport.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: