• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Brioșe cu pere și ovăz (fără zahăr, fără gluten)

Brioșe cu pere și ovăz (fără zahăr, fără gluten)

Când nu te răsfeți cu delicii pline de zahăr, ciocolată și caramel, poți alege o rețetă surprinzător de simplă de brioșe asezonate numai cu ingrediente sănătoase. Poate cel mai potrivit mod de a-ți înveli bucătăria în parfum de compot de pere și mirodenii tomnatice. Și toate astea fără mustrări de conștiință sau de cântar :)

Ingrediente

Pentru piureul de pere:

  • 3 pere foarte coapte
  • ½ linguriță extract de vanilie

Pentru aluat:

  • 150 g fulgi de ovăz
  • 50 g făină de cocos
  • 50 g făină de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță scorțisoară măcinată
  • ½ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • 2 ouă bătute

Pentru topping:

  • 1 linguriță fulgi de ovăz
  • 1 linguriță zahăr de cocos

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă de brioșe cu forme de hârtie.

Decojește perele, înlătură cotorul și taie-le în cubulețe. Pune-le într-o crăticioară cu 1-2 linguri de apă (dacă nu sunt ele deja foarte zemoase) și gătește-le puțin la foc mediu, pentru 5-6 minute. Pasează-le bine cu un zdrobitor de cartofi până obții o consistență de piure. Lasă-le să se odihnească până pregătești compoziția brioșelor.

Pune fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie și mărunțește-i fără milă până se transformă în făină. Pune făina obținută într-un bol încăpător și adaugă restul ingredientelor uscate: făina de cocos, făina de migdale, praful de copt și mirodeniile. Amestecă-le bine, apoi adaugă cele 2 ouă bătute în prealabil. Amestecă din nou până se încorporează și completează compoziția deja foarte parfumată cu piureul de pere proaspăt făcut.

Amestecă totul și apoi toarnă compoziția în tava de brioșe. Având o consistență destul de umedă, aceste brioșe nu vor crește în cuptor la fel de mult precum rețetele clasice, așadar poți umple compartimentele până aproape de margine.

O ultimă atenție: presară fulgi de ovăz și zahăr de cocos deasupra brioșelor pentru un aspect deosebit și un mare plus la textură. Acum sunt gata să intre vesele în cuptor, pentru aproximativ 30 minute.

Finalul (fericit) e comun tuturor rețetelor de brioșe: scoate tava din cuptor și transferă brioșele pe un grătar ca să se răcească după voia lor. Le poți păstra într-un recipient închis pentru 3 zile, dar cine ar putea să reziste cu ele în casă atât de mult?


Produse recomandate:

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 
 

Alte articole care te-ar putea interesa: