Le poți duce la o petrecere sau le poți pregăti ca o gustare pentru copii. Nu prea poți da greș cu ele, atâta timp cât condimentezi foarte bine carnea și le rumenești exact cât trebuie. Încearcă-le într-un weekend lejer și suntem siguri că vei pune rețeta la colecție.
Ingrediente:
- 180 g pâine mai veche, de bună calitate
- 2 linguri lapte sau apă
- 800 g carne de vită cu grăsime, tăiată cuburi mari
- 100 g bacon, tăiat cubulețe
- 1 ceapă medie, decojită și tăiată în sferturi
- 1 cățel de usturoi, decojit
- 1 morcov mic, decojit și tăiat bucăți
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 lingură sos Worcestershire
- 1 lingură zahăr brun
- 2 lingurițe sare
- 4 foi de aluat foietaj, decongelat
- 1 ou bătut sau lapte pentru glazurare
- Semințe de mac sau de susan
Mod de preparare:
Combină într-un bol pâinea tăiată cubulețe și laptele și amestecă bine până ce pâinea absoarbe tot laptele și se înmoaie.
Atașează accesoriul de tocat carne cu discul pentru tocare grosieră la mixerul tău fix KitchenAid. Pune bolul mixerului sub accesoriu și pornește pe viteza 6.
Macină, pe rând, cuburile de vită, baconul, pâinea umezită, ceapa, usturoiul și morcovul.
Înlătură accesoriul pentru tocat și atașează paleta mixerului. Adaugă în bolul mixerului, peste alimentele tocate, oțetul balsamic, sosul Worcestershire, zahărul brun și sarea. Amestecă toată compoziția la viteza 6, timp de 2 minute sau până ce toate ingredientele sunt foarte bine combinate.
Preîncălzește cuptorul la 200°C și tapetează două tăvi cu hârtie de copt.
Întinde unul dintre aluaturile foietaj pe blatul de lucru și taie-l în jumătate, pe lung.
Ia 160 g din compoziția de carne și, cu mâinile umezite, ruleaz-o între palme ca să capete formă de mititel sau cârnăcior, apoi așaz-o de-a lungul aluatului, pe marginea cea mai apropiată de tine. Unge cealaltă margine cu lapte. Rulează aluatul începând cu marginea cu carne până la cealaltă margine umezită cu lapte, care va lipi și va fixa ruloul.
Taie ruloul în 4 bucăți și pune-le pe tava pregătită dinainte. Pictează cu puțin lapte sau ou bătut și presară semințele de susan și mac . Procedează la fel cu restul foilor de aluat.
Pune cele 2 tăvi la cuptor și coace rulourile aproximativ 15 minute. Schimbă tăvile între ele, aducând-o sus pe cea din partea de jos, și lasă-le rumenit alte 8-10 minute sau până ce foietajul devine auriu și carnea dinăuntru este gătită suficient. Servește-le calde cu sos de roșii.
Câteva trucuri:
- Alege un sortiment de bacon afumat pentru a da compoziției de carne o aromă irezistibilă;
- Păstrează grăsimea de pe carnea de vită pentru a face compoziția de carne mai moale și mai fragedă;
- Păstează la congelator rulourile necoapte pentru cel mult 2 luni, într-un recipient închis etanș. Pune-le în cuptorul preîncălzit fără să le decongelezi în prealabil și adaugă 7-8 minute la timpul normal de gătit.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: