• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Calamar cu sos tartar şi salată

Calamar cu sos tartar şi salată

O cină uşoară şi foarte gustoasă, dar un aperitiv rafinat înainte de un fel principal cu peşte- calamarul călătoreşte prin toate bucătăriile din lume sub diferite forme şi gusturi. Îţi propunem o reţetă clasică de calamar, servit cu sos tartar şi salată, pe care o poţi pregăti în doi timpi şi trei mişcări oricând te caută o poftă.

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente pentru 4 porţii:

-       ulei vegetal, pentru prăjire

-       75 g făină albă

-       1 linguriţă sare

-       2,5 g piper alb, proaspăt măcinat

-       600 g calamar, curăţat

-       1 ou, bătut lejer

-       1 lingură apă

-       210 g pesmet panko (japonez)

-       120 g frunze salată

-       1 lămâie, tăiată în 8 felii

Pentru sosul tartar:

-       300g maioneză de bună calitate

-       2 linguriţe muştar Dijon

-       50 g capere, spălate, scurse şi tocate mărunt

-       50 g castraveciori muraţi, tocaţi mărunt

-       2 linguri mărar proaspăt, tocat mărunt

Cum se face:

Pasul 1: Torni uleiul într-o tigaie mai adâncă (o umpli până la jumătate) şi îl încălzeşti la foc mic, până ajunge aproximativ la 190˚C.

Pasul 2: Amesteci făina, sarea şi piperul într-un bol. În altul, amesteci oul cu apa, până obţii un sos omogen.

Pasul 3: Feliezi calamarul în inele de 5 mm grosime. Iei câte 6 inele, le treci prin amestecul de făină, le scufunzi în sosul pe bază de ou şi la final, în pesmetul panko.

Pasul 4: Pui la prăjit calamarul, în etape de câte 6 bucăţi. Le laşi în tigaie până se rumenesc bine şi prind o culoare maro-aurie. Grijă mare ca uleiul să fie la temperatura potrivită – dacă este prea rece, calamarul va deveni uleios, dacă este prea cald, se va arde la suprafaţă înainte de a se găti la interior. După prăjire, pui bucăţile de calamar pe prosoape din hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Pasul 5: Pregăteşti sosul Tartar: combini toate ingredientele într-un bol de mărime medie.

Pasul 6: Serveşti calamarul împreună cu sosul preparat şi salată verde.

Să ai poftă!

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: