Celebrii Weisswurst, în traducere cârnaţi albi, sunt una dintre specialităţile culinare din sudul Germaniei. Ei sunt foarte populari mai ales în regiunea Bavaria, fapt pentru care au devenit populari la noi sub numele de cârnaţi bavarezi.
Timp de gătire: ~120 minute
Ingrediente:
- 550g slănină de porc
- 1 kg de carne de vită
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă ghimbir dat pe răzătoarea mică
- 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică
- un vârf de linguriţă nucşoară
- 1 legătură de pătrunjei
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- maţe de porc curăţate
- sare
- piper
Cum se face:
Pasul 1: Curăţaţi carnea de vită de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi daţi-o prin maşina de tocat, împreună cu slănina, de 2 ori.
Pasul 2: Puneţi carnea tocată într-un castron şi adăugaţi ceapa dată pe răzătoarea mică, hreanul ras, ghimbirul, nucşoara, pătrunjelul tocat cât mai mărupt şi coaja de lămâie rasă.
Pasul 3: Presăraţi sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia. Umpleţi maţele de porc cu amestecul de carne cu ajutorul unei maşini de făcut cârnaţi şi puneţi cârnaţii astfel pregătiţi la rece, pentru 24 de ore.
Cârnaţii bavarezi se consumă, în mod tradiţional, fierţi dar şi fripţi pe grătar sau prăjiţi în tigaie, cu muştar, covrigi bavarezi, cu sare şi bere nefiltrată.
Poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: